JOCURILE OLIMPICE de la Soci: O sportivă braziliană s-a accidentat grav, fiind paralizată parţial

JOCURILE OLIMPICE de la Soci: O sportivă braziliană s-a accidentat grav, fiind paralizată parţial

Gimnasta braziliană Lais Souza, care se pregătea să participe la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, la schi freestyle, a suferit o accidentare gravă la începutul săptămânii, în timpul unui antrenament în SUA, iar acum este paralizată parţial.

Comitetul Olimpic Brazilian a precizat că starea sportivei este gravă, deşi tânăra este conştientă. “Ea este la terapie intensivă, respiră cu ajutorul aparatelor şi nu îşi poate mişca braţele şi picioarele”.
Lais Souza, în vârstă de 25 de ani, a participat la JO de vară de la Atena în 2004 şi de la Beijing în 2008, la gimnastică. Ea a decis recent să treacă la schi freestyle.
Sportiva braziliană s-a accidentat luni, lovindu-se în cădere de copaci. Souza a fost operată pentru a i se realinia coloana vertebrală şi deja poate să îşi mişte umerii. Ea ar urma să fie supusă şi altor intervenţii chirurgicale.
“Deocamdată nu putem să facem estimări pe termen lung. Lais primeşte îngrijiri excelente şi echipa sa face totul pentru o refacere cât mai rapidă”, a declarat Antonio Marttos, medicul lotului olimpic al Braziliei.
Foto: mediafax.ro

Vizualizări: 112

Comentează