Ce mănânci când eşti deprimată? 3 alegeri sănătoase!

Ce mănânci când eşti deprimată? 3 alegeri sănătoase!

Cand esti deprimata, probabil ca simti un confort sporit cand mananci alimente care iti provoaca stari psihice pozitive. Din pacate, deliciile culinare la care apelezi in momentele de apatie nu sunt si prietenele siluetei, cu atat mai putin starii tale de sanatate. Ciocolata, inghetata sau chipsurile iti pot da un puseu superficial de optimism, insa vin la pachet cu celulita si probleme de greutate pe termen lung, scrie ele.ro.

Vestea buna este ca poti scapa de consecintele negative ale mancatului emotional, facand alegeri sanatoase in privinta alimentelor pe cale le consumi cand esti deprimata.

1. Spaghete versus taietei de hrisca

Obisnuiesti sa iti ineci amarul intr-o farfurie plina ochi cu spaghetele preferate, bine inmuiate in sos? Acest obicei ar putea sa adauge centimetri buni taliei tale, lucru care ar putea sa te deprime suplimentar ulterior.

Doua cani de paste fierte (circa 450-500 g) aduna in jur de 400 de calorii si 80 de grame de carbohidrati. Daca pui la socoteala caloriile sosului (90/cana sos de rosii), ale carnii (200 de calorii ptr 85 gr) si ale branzei Parmezan (50 de calorii pentru 2 linguri), ai 640 de calorii intr-o banala portie de spaghete!

Bucura-te de acelasi gust delicios, cu o alta reteta care iti readuce zambetul pe buze. Doua cani de taietei de hrisca contin 220 de calorii si 48 grame de carbohidrati, precum si 12 gr de proteine. Sunt deliciosi, daca ii consumi cu sos pesto si legume pregatite pe gratar.

2. Inghetata versus serbet

Scenele din filme cu femei deprimate care devoreaza galeti intregi de inghetata pentru a-si usura suferinta psihica sunt destul de raspandite si in realitate. Daca te regasesti in ele, afla ca o jumatate de cana de inghetata contine in jur de 300 de calorii si 17 grame de grasime, in functie de aroma aleasa.

Acest lucru inseamna ca o cutie medie de inghetata (usor de “dat gata” in momente de ratacire) iti furnizeaza in jur de 1200 de calorii si 68 de grame de grasime, dintr-un foc!

Alternativa mai sanatoasa pentru o portie de inghetata este serbetul de fructe. O cantitate de circa 125 grame de serbet iti furnizeaza in jur de 110 calorii, 27 grame de zahar si 0 grame grasime. Il poti servi rece, la fel ca inghetata preferata!

3. Cartofi prajiti versus cartofi copti

Sa spunem ca ai avut o zi ingrozitoare si ai nevoie urgent de o alinare gastronomica, ce poate sa iti aduca o mangaiere sufleteasca totodata. Prin urmare, cedezi ispitei si intri intr-un fast food. Aici comanzi o portie de cartofi prajiti (350 de calorii si 18 grame grasime), un hamburger (560 de calorii) si un shake (740 de calorii). Nu ti se pare ca mananci foarte mult, insa te alegi cu un total de 1.650 de calorii la o singura masa, dar si cu grasimi saturate daunatoare inimii tale si multe sanse de a face celulita.

Solutia inlocuitoare in acest caz sunt cartofii copti, pregatiti cu cativa stropi de ulei de masline si un praf de sare mare. Ii poti coace acasa la cuptor, pana devin crocanti. N-ai timp sau chef de gatit cand esti deprimata? Cumpara cartofi congelati si pregateste-i la cuptor, tot dupa reteta amintita.

Te alegi cu doar 200 de calorii pentru o portie, nu te privezi de gustul delicios si ramai supla si sanatoasa!

Foto: ele.ro

Vizualizări: 288

Comentează