Regizorul japonez Nagisa Oshima a încetat din viaţă

Regizorul japonez Nagisa Oshima a încetat din viaţă

Regizorul japonez Nagisa Oshima, celebru pentru producţii precum “Empire of Passion” sau “In the Realm of the Senses”, a încetat din viaţă la vârsta de 80 de ani din cauza unei pneumonii, conform Associated Press.

Într-un comunicat de presă dat publicităţii de reprezentanţii regizorului se precizează că acesta a încetat din viaţă marţi după-amiază la un spital din apropiere de Tokyo.

Nagisa Oshima, un fost tânăr activist originar din Kyoto, a debutat în lumea filmului în 1959, iar de-alungul carierei sale, subiectele preferate pe care le-a abordat au fost cele cu substrat social. Rapid, Oshima a cunoscut succesul fiind considerat unul dintre reprezentanţii de seamă ai “noului val” din cinematografia niponă.

Cariera sa nu a fost ocolită de controverse. În 1976, după lansarea filmului “In the Realm of the Senses” (Pe tărâmul simţurilor) Oshima a provocat o vie dispută publică cu privire la indecenţă. Doi ani mai târziu, Oshima a câştigat premiul pentru regie la Cannes cu producţia “Empire of Passion”.

Deşi a suferit un atac cerebral în 1996, Oshima a revenit pentru o scurtă perioadă de timp pe platourile de filmare, regizând producţia “Taboo” (1999), care a rămas ultimul său film.AGERPRES
Foto:AGERPRES

Vizualizări: 138

Comentează