Snegur: Demisia tuturor celor implicați în tragedia de la Fălești

Snegur: Demisia tuturor celor implicați în tragedia de la Fălești

Tragedia din Pădurea Domnească a stârnit şi reacţia primului preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur. De ziua sa de naștere, primul șef al statului a vorbit despre lucrurile de la noi din țară care îl întristează și a venit cu un singur sfat pentru demnitarii implicaţi în cazul vânătorii de la Fălești, scrie jurnal.md.

„Gestionarea acestui caz a fost foarte proastă și eu rămân pe poziția că cei care au fost implicați și au tăinuit această tragedie trebuie să-și dea demisia fără niciun fel de discuții, dacă pretindem că suntem un stat de drept, democratic. Asta este părerea mea. Dar atât timp cât se încearcă iar niște șovăieli, creări de niște condiții în care vinovații ar putea fuge de responsabilitate, noi nu vom obține adevărul niciodată. Deci demisia tuturor celor implicați în tragedie și, bineînțeles, crearea acestei comisii de anchetă care, sperăm, de data aceasta va scoate adevărul la suprafață”, a declarat Mircea Snegur, pentru presă.

Primul președinte s-a referit și la situația din țară la ora actuală.

„Trăiesc problemele țării. Aceste trăiri sunt, din păcate, contradictorii. Pe de o parte mă bucur de faptul că Republica Moldova are trecere în fața Europei. O dovadă sunt vizitele înalților oficiali europeni de anul trecut. Pe de altă parte, mă întristează neînțelegerile la nivel de conducere a republicii, cât privește prima centură, iar aceasta se reflectă și la celelalte centuri. Această situație nu este încurajatoare pentru cetățenii de rând”, a mai spus primul primul președinte al RM.

În pofida acestor lucruri, Mircea Snegur susține că își mai păstrează optimismul că RM va progresa pe calea integrării europene.

Foto: arena.md

Vizualizări: 327

One Comment

  • Natafleata Negura
    18 ianuarie 2013 | Permalink |

    Snegur – un tradator de neam care ne-a bagat in CSI, fara sa ne intrebe,
    si care a tradat patriotii moldoveni in razboiul cu rusii la Nistru in 1992, lasându-i sa moara,
    Deoarce sotia lui e rusoaica, iar fiica mare diplomata anti-româna si anti-unionista, sotia unui mafiot Artur Gherman, evreu canadian. Rusine !

Comentează