INCREDIBIL! S-a inventat FURCULIŢA INTELIGENTĂ care îţi monitorizează fiecare înghiţitură

INCREDIBIL! S-a inventat FURCULIŢA INTELIGENTĂ care îţi monitorizează fiecare înghiţitură

Un inventator japonez a creat prima furculita inteligenta din lume.

Exemplarul se numeste HAPIfork si va fi pus in vanzare incepand cu luna aprilie, anul curent. Cu ajutorul unor senzori, furculita inteligenta monitorizeaza fiecare miscare pe care o realizeaza individul de la farfurie pana la gura. Dispozitivul calculeaza numarul de furculite pline duse la gura, pe minut si cronometreaza intervalul de timp dintre fiecare inghititura, scrie kanald.ro.

Daca individul manaca prea repede sau prea mult senzorii dispozitivului vibreaza si se aprind. Inventatorul este mandru de creatia sa si spera ca furculita inteligenta sa-i ajute pe cei care au probleme in greutate sau cu digestia din cauza faptului ca obisnuiesc sa infulece mancarea in loc sa o mestece.

Specialistii sustin ca stomacului ii ia 20 de minute sa alerteze creierul ca un individ a mancat prea mult. Odata alertat creierul, se instaleaza in organism senzatia de satietate. Cei care obisnuiesc sa manance repede, vor consuma, deci, mai mult decat au nevoie. De aici problemele cu digestia sau cu kilogramele in plus. HAPIfork se vrea a fi un dispozitiv care sa schimbe comportamentul indivizilor in timpul mesei. Dispozitivul va costa 99 de dolari.

Foto: kanald.ro

Vizualizări: 244

Comentează