Andrei Baştovoi, în arest la domiciliu

Andrei Baştovoi, în arest la domiciliu

Fostul vicepreşedinte al Ascom Group, Andrei Baştovoi, este în arest la domiciliu. Instanţa de judecată i-a schimbat măsura preventivă din eliberat sub control judiciar în arest la domiciliu, scrie jurnal.md.

Procurorii au solicitat acest lucru pentru că Baştovoi ar fi încercat să părăsească ţara, fără acordul judecătorului care examinează dosarul intentat împotriva lui.

Pe de altă parte, Andrei Baştovoi consideră că a acţionat legal şi nu există oficial nicio decizie ce i-ar interzice acest lucru. În urmă cu o săptămână, Baştovoi, împreună cu fiul său, a fost arestat la aeroport pentru că vroia să părăsească ţara.

Baştovoi a acţionat statul în judecată şi cere despăgubiri de aproape jumătate de milion de lei.

Andrei Baştovoi este învinuit în patru cauze penale – trei pentru delapidare de fonduri în proporţii deosebit de mari şi una pentru că ar fi comandat asasinatului fostului său şef de la Ascom Group, miliardarul Anatol Stati. După aproape jumătate de an de arest preventiv, el a fost eliberat. Acum trei cauze au fost comasate într-un singur dosar penal ce a fost remis spre examinare judecătoriei Buiucani.

Foto: jurnaltv.md

Vizualizări: 360

Comentează