..

Legendarul actor Al Pacino a împlinit 72 de ani! FOTO

Laureat al unui premiu Oscar, în 1993, pentru rolul din filmul “Parfum de femeie” (Scent of a Woman), şi nominalizat la alte şapte premii ale Academiei de film americane, Al Pacino a împlinit 72 de ani.

Potrivit libertatea.ro, născut pe 25 aprilie 1940, în cartierul Bronx din New York, într-o familie italiano-americană, Alfredo James “Al” Pacino este considerat a fi unul dintre cei mai talentați din istoria cinematografiei. Actorul s-a facut remarcat in anii ’70, devenind o figura reprezentativa a filmelor americane. Anii ’90 au fost, probabil, cei mai prolifici pentru Al Pacino, care obține, în sfârșit, Oscarul pentru cel mai bun actor cu fimul Scent Of A Woman, în 1992. Godfather Part 3, Dick Tracy și Glengarry Glen Ross sunt numai câteva din succesele lui Pacino.

Totodată, Al Pacino a putut fi văzut de curând pe marile ecrane în comedia “Jack and Jill”, fiind desemnat “cel mai prost actor în rol secundar”, pentru apariţia sa specială în această peliculă. Pacino a obţinut şi o nominalizare, la categoria “cel mai prost cuplu de pe ecran”, alături de colega sa de distribuţie, actriţa Katie Holmes.

În prezent, Al Pacino lucrează la Despicable Me 2, Stand Up Guys, iar peliculele Gotti: In the Shadow of My Father și King Lear se află în faza de pre-producție.

FOTO: Hepta, EPA.

Vizualizări: 254

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios