Dodon îl ironizează pe Filat: Au aflat și moldovenii că nu-s săraci

Dodon îl ironizează pe Filat: Au aflat și moldovenii că nu-s săraci

Raportul prezentat astăzi de premierul Vlad Filat în Parlament este un spectacol și o acțiune de populism politic. Asta susține deputatul neafiliat Igor Dodon, care a criticat dur raportul de activitate a Guvernului, informează jurnal.md.

„Trebuie să remarc că la capitolul raportare executivul nostru nu stă rău. Felicitări cu o foarte bună acţiune de populism politic. Astăzi cetăţenii au aflat cît de bine se poate trăi în Republica Moldova. Dacă nu era raportul prezentat de prim-ministru, cetățenii RM ar fi crezut în continuare că în Moldova e sărăcie, criminalitate şi corupţie. Însă în raportul prim-ministrului se arată că realitatea din jur e o ficţiune, că noi de fapt trebuie să credem în cifrele umflate ale Guvernului, nu în preţurile şi tarifele mari, nu în pensiile şi salariile mici”, a declarat Dodon, în plenul Parlamentului.

Totodată, deputatul a calificat raportul premierului drept electoral.

„Raportul triumfalist prezentat de şeful Guvernului a fost mai degrabă un soi de apel electoral, o învelitoare strălucitoare pentru „povestea de succes” în care trebuia să se transforme Republica Moldova în aceşti ani. Dar nu s-a transformat. Din contra. Tot mai multă lume crede că Moldova devine o „poveste de coşmar”. Din păcate, Guvernul oferă tot mai mult spectacol societăţii şi tot mai puţină pîine. Şi nici măcar spectacolul nu are un conţinut demn”, a adăugat Dodon.

Vizualizări: 517

Comentează