Michelle Obama exclude posibilitatea de a candida la preşedinţia SUA

Michelle Obama exclude posibilitatea de a candida la preşedinţia SUA

Michelle Obama a exclus joi posibilitatea de a-i urma exemplul soţului său, preşedintele american Barack Obama, şi de a candida la preşedinţia SUA, dând asigurări că a conduce cea mai mare putere mondială este “o muncă cu adevărat dificilă”, relatează cancan.ro.

Obama a discutat cu un copil care vizita Casa Albă joi, cu ocazia zilei anuale în care americanii îşi pot aduce copiii la locul de muncă. Acesta a întrebat-o dacă va fi cândva candidat la cea mai înaltă funcţie aleasă din SUA.

“În nici un caz. Nu”, i-a răspuns Obama, râzând. “A fi preşedinte este o muncă cu adevărat dificilă şi o muncă importantă”, a continuat ea.

Preşedintele Barack Obama, care s-a instalat la Casa Albă în ianuarie 2009, este candidat pentru un al doilea mandat de patru ani. Alegerile prezidenţiale vor fi organizate la 6 noiembrie, iar Michelle Obama a sugerat joi că preconizează o victorie a soţului său.

“Cred că atunci când mandatele sale se vor încheia, vom face alte lucruri importante, pentru că sunt multe modalităţi de a fi util acestei ţări şi lumii, chiar dacă nu eşti preşedintele Statelor Unite”, a explicat ea.

“Unul dintre lucrurile pe care le afli despre tine când creşti este care îţi sunt forţele şi interesele. Iar pentru mine, asta e altceva decât a fi preşedinte. Deci nu voi fi probabil candidat. Dar este o întrebare bună”, a conchis Prima Doamnă.

Hillary Clinton rămâne singura Primă Doamnă a SUA care a încercat să revină la Casa Albă în calitate de preşedinte. Ea a pierdut însă în faţa lui Obama alegerile primare democrate din 2008 şi a devenit ulterior secretar de Stat al SUA.

Vizualizări: 303

Comentează