..

Gălbenelele au grijă de pielea copiilor

Gălbenelele au grijă de pielea copiilor

Folosite sub formă de cremă, ceai sau tinctură, florile de gălbenele sunt „medicament” când vine vorba de îngrijirea pielii, scrie click.ro. Însă efectele lor nu se opresc aici. Iată la ce mai pot fi folosite.

Alifia vindecă rănile. Dacă aveţi răni care nu se vindecă, spălatul acestora cu ceai de gălbenele şi apoi ungerea lor cu alifie din aceleaşi plante, duce în mai puţin de o săptămână la vindecarea acestora. Este valabil şi în cazul zgărieturilor la copii. Crema de gălbenele este preparată din flori, frunze şi tulpini proaspete.

Tinctura întăreşte imunitatea. Gălbenelele cresc capacitatea organismului de a lupta împotriva infecţiilor, având acţiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene şi antifungice. Se folosesc ca adjuvant în toate infecţiile sau tratamentele care scad imunitatea, cum ar fi citostaticele sau la administrarea antibioticelor.

Ceaiul tratează gingivita. Gingivită, stomatită, paradontoză sau alte afecţiuni ale cavităţii bucale, toate îşi găsesc leacul în ceaiul de gălbenele. Gargara cu infuzia din aceste plante, făcută în fiecare dimineaţă şi seară, va diminua din simptome, iar în timp, alături de o igienă orală impecabilă, afecţiunile pot dispărea în totalitate.

Vizualizări: 370

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios