..

Cum să te îmbraci în funcţie de forma corpului tău

Cum să te îmbraci în funcţie de forma corpului tău

Pentru că primăvara a venit şi este indicat să dăm o raită prin magazine pentru “a ne împrospăta” garderoba este de dorit ca ceea ce ne cumpărăm să nu fie doar în ton cu moda, dar cel mai important, să ni se potrivească. O haină nouă trebuie să fie în primul rând potrivită pentru forma corpului nostru, scrie evz.ro

Iată ce recomandă specialiştii în funcţie de conformaţia pe care o aveţi.
1. Dacă aveţi şolduri proeminente, atunci hainele cu pliuri sau suprapunerile trebuie evitate pentru că prea mult volum vă poate face să arătaţi mai plinuţă decât sunteţi de fapt.
În loc să apelaţi la volum pentru a vă ascunde imperfecţiunile din această zonă-o greşeală pe care multe femei o fac-aţi putea să purtaţi haine potrivite pe forma corpului vostru. Aţi putea de pildă să apelaţi la pantaloni şi fuste stretch, dar trebuie să evitaţi materialele subţiri sau materialul jerseu care nu v-ar flata deloc formele.

2. Femeile minione pot să poarte cu încredere fuste, dar acordând o mare atenţie lungimii şi croielii. Este de dorit ca acestea să nu fie mai lungi de genunchi sau trebuie să se oprească deasupra genunchiului. Dacă aveţi o greutate medie, chiar şi fustele scurte pot să fie o foarte bună opţiune.

În schimb, trebuie evitate hainele foarte largi şi voluminoase pentru că veţi arăta ca fiind îmbrăcate ca într-un sac. Pantofii cu toc nu ar trebui să lipsească din majoritatea ţinutelor, cu menţiunea că trebuie evitate încălţările cu baretă pe gleznă sau deasupra gleznei pentru că picioarele vor părea secţionate.
Deşi o parte a specialiştilor interzic purtarea fustelor şi rochiilor maxi de către femeile scunde, acestea pot să reprezinte o opţiune potrivită dacă urmează forma corpului şi nu sunt largi.

3. Dacă aveţi o siluetă tip “pară”, adică umerii sunt mai înguşti decât şoldurile, atunci puteţi alege să purtaţi în partea superioară bluze cu imprimeuri şi aplicaţii care vor atrage atenţia asupra acestei zone. Talia poate fi accentuată purtând curele sau jachete cambrate. În partea inferioară este indicat să fie purtate culori închise, iar pantalonii trebuie să aibă o talie medie.

4. În cazul unui bust generos, prima regulă este aceea că bluzele şi topurile trebuie să fie adaptate perfect şi nu prea mulate. Puteţi opta de pildă, pentru topuri vaporoase. Proporţiile pot fi echilibrate prin alegerea volumului în partea de jos, fie că vorbim despre purtarea unor rochii şi fuste în cloş sau evitarea colanţilor.

5. Dacă sunteţi foarte slabe, trebuie să căutaţi piese vestimentare care creează impresia de volum, precum volanele şi pliurile, dar şi imprimeurile florale sau dungile orizontale. Talia trebuie să fie marcată pentru că în acest fel vor fi accentuate şoldurile şi pieptul. Pot fi purtaţi cu succes pantalonii drepţi, dar la fel de bine şi cei evazaţi.
În ceea ce priveşte pantofii, trebuie evitaţi cei cu platformă şi toc înalt şi voluminos pentru că, în contrast cu picioarele vă vor face să păreţi şi mai slabe.

Vizualizări: 1168

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios