..

Administraţia penitenciară pune la îndoială declaraţiile Iuliei Timoşenko: S-a plâns de hematoame încă din august 2011

Administraţia penitenciară pune la îndoială declaraţiile Iuliei Timoşenko: S-a plâns de hematoame încă din august 2011

Administraţia penitenciară ucraineană a pus la îndoială, duminică, versiunea fostului premier Iulia Timoşenko, subliniind că opozanta care afirmă că a fost bătută în închisoare a mai avut şi în trecut hematoame a căror origine nu a fost identificată.

“Iulia Timoşenko s-a plâns pentru prima dată de hematoame în august 2011″, luna în care a fost încarcerată, a declarat administraţia într-un comunicat publicat pe site-ul său de Internet, citat de mediafax.ro.

“Potrivit datelor înscrise în carnetul de sănătate al lui Timoşenko, ea a declarat că nu a suferit niciun traumatism sau leziune”, adaugă comunicatul.

Hematoamele a căror origine nu a fost identificată au apărut de mai multe ori din septembrie, în special în partea superioară a corpului şi pe picioarele opozantei.

În noiembrie, Timoşenko a scris personal o declaraţie către directorul închisorii, în care s-a plâns de “hematoame de origine necunoscută”, dar fără să evoce răni sau traumatisme de vreun fel, a continuat administraţia.

Rudele lui Timoşenko au declarat, într-adevăr, în august 2011 că ea suferă în închisoare de o boală misterioasă care se manifestă prin “vânătăi” apărute pe “tot corpul”.

Un jurnalist al AFP care a văzut-o pe opozantă la tribunal la procesul său din acea perioadă nu a remarcat nimic neobişnuit la ea.

Timoşenko, ce ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare şi denunţă urmăririle “politice”, a afirmat că a fost lovită, la 20 aprilie, de personalul închisorii şi a început o grevă a foamei, care a intrat duminică a în zecea zi, pentru a protesta faţă de violenţele pe care ea le denunţă.

Uniunea Europeană a cerut Kievului să furnizeze “de urgenţă explicaţii” cu privire la situaţia opozantei, ale cărei probleme cu justiţia au provocat din 2011 o criză fără precedent în raporturile dintre UE şi Ucraina.

Vizualizări: 184

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios