Ora ceaiului a sosit

Ora ceaiului a sosit

Pentru ca ceaiul să fie bun, nu e suficient să torni apa fierbinte peste frunzele uscate. Transformaţi prepararea ceaiului într-un ritual. Sfaturile de mai jos vă vor fi de folos

Alegeţi o apă “moale” – plată, de izvor, de fântână, dar în niciun caz de la chiuvetă, fiindcă e plină de clor. Apa “moale” pune mai bine în valoare aroma plantei, iar principiile active se dizolvă mai uşor. Apa “aspră” concentrează substanţele amare.
Ceaiul chinezesc îşi lasă toată aroma dacă îl preparaţi ca pe o infuzie, separat, într-un ibric de ceramică. După 2-3 minute, îl turnaţi prin strecurătoare în ceaşca de băut.
Ceaiul rămâne mai multă vreme fierbinte dacă înainte de a-l turna, clătiţi cana cu apă clocotită.
Cana de ceai nu trebuie spălată cu detergenţi. Dunga maro care rămâne pe marginea ei se numeşte “patina ceaiului” şi face parte din protocol.
Cana de ceai nu trebuie folosită pentru alte băuturi (cafea, alcool). Aroma tipică a ceaiului se distruge.
Cumpăraţi ceaiuri bine ambalate. Frunzele sunt foarte sensibile şi iau mirosurile dimprejur.
Ceaiul verde, recomandat pentru efectul lui de slăbire şi anticancerigen, nu le este recomandat şi femeilor însărcinate. Diminuează buna dezvoltare a embrionului.
Ceaiul verde de calitate poate fi folosit de mai multe ori. Plicul se reopăreşte cu apă, dar în cantitate mai mică, pentru ca gustul să rămână ca la început.
Ceaiul verde are timp ideal de infuzare 90 de secunde.
Ceaiul negru trebuie lăsat la infuzat 3 minute. În felul acesta, substanţele iritante conţinute în el nu mai atacă stomacul şi intestinele.

Vizualizări: 170

Comentează