Kiwi diminuează nivelul colesterolului „rău” din sânge

Kiwi diminuează nivelul colesterolului „rău” din sânge

Specialiştii în nutriţie spun că kiwi este fructul cu cele mai multe substanţe nutritive. Acest fruct conţine luteină, o substanţă care ajută la reducerea riscului de apariţie a cancerului şi a bolilor de inimă. Kiwi este considerat a fi, după porumb, fructul cu cea mai bogată sursă de luteină. Conform experţilor, kiwi este fructul cu cele mai multe substanţe nutritive din categoria fructelor importante, conţinând mai multă vitamina C decât o portocală.

De asemenea, fructul mai are un conţinut ridicat de vitaminele A şi B6, iar vitamina E din acest fruct protejează celulele organismului de acţiunea dăunătoare a radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt substanţe cu un caracter de reacţie ridicat, care rezultă din metabolismul normal, dar şi în urma expunerii organismului la anumiţi factori din mediul înconjurător, precum fumatul sau radiaţiile ultraviolete. În acelaşi timp, kiwi conţine acid folic, fier, crom şi calciu. Datorită conţinutului de magneziu, kiwi este fructul care încetineşte procesul de îmbătrânire, diminuează nivelul colesterolului “rău” din sânge şi combate stresul şi depresiile. În acelaşi timp, nutriţioniştii spun că acest fruct ajută la întărirea imunităţii şi la creşterea rezistenţei organismului la infecţii, informează gandul.info.

Kiwi este recomandat şi persoanelor care suferă de insomnii, deoarece ajută la reglarea somnului. Mai mult, acest fruct reglează tensiunea arterială şi joacă un rol important în îngrijirea pielii, putând fi folosit şi în tratamentele de frumuseţe.

Vizualizări: 146

Comentează