Sexul violent: benefic sau periculos

Sexul violent: benefic sau periculos

Unii confundă sexul cu violenţa şi spun că cele două se provoacă una pe alta. E instinctiv! Ei bine, sexologii nu se îndepărtează cu mult de această teorie de vreme ce văd sexul violent o fantezie normală atunci când ambii parteneri consimt.

În cadrul unui studiu realizat pe 20.000 de bărbaţi şi femei a fost dărâmată preconcepţia cum că violenţa în pat ar izvorî din frustrări sau foste abuzuri sexuale.

Astfel, în prezent sexul violent sau practicile sadomasochiste sunt preferinţe sexuale normale, dar care aparţin unei minorităţi. Faptul că nu le practică multă lume nu înseamnă însă că sunt nocive sau de condamnat, informează unica.ro.

În continuare vei afla când este benefică violenţa în pat şi când este periculoasă!

Specialiştii încep să ne contureze anumite beneficii pe care sexul violent dintre parteneri le-ar aduce:

• Potrivit unui studiu, bărbaţii care practică sexul violent au o stare psihică mai bună. Mai exact, suferă de mai puţine boli şi dureri cauzate de stres şi sunt într-o relaţie mai strânsă cu partenera de cuplu. S-a demonstrat că sexul violent practicat cu partenera îl face pe bărbat să se simtă mai conectat cu aceasta.

• Persoanele care practică sexul violent ar fi, de fapt, mai fericite, anunţă nişte cercetători, care explică faptul că aceste persoane se află în armonie cu ele însele, pentru că experimentează ceva neobişnuit, ceva ce îşi doresc şi o fac fără rezervări, anunţă intimatemedicine.com.

• Mai apoi, se argumentează că în timpul sexului eliberăm endorfine, care calmează şi inhibă durerea. Aşadar, orice stimul dureros este simţit la o intensitate mult mai mică. Deşi unele gesturi par extreme, în realitate ele nu provoacă o durere notabilă sub influenţa endorfinelor. În schimb, dau o notă mult mai pasională partidei, pentru cei mai expansivi din fire. Aşadar, violenţa poate condimenta viaţa sexuală de cuplu fără să faci sacrificii fizice.

• Cei care practică sadomasochismul spun că jocurile violente reprezintă un test de încredere în cuplu. Atunci când îi încredinţezi iubitului trupul tău, iar el se joacă cu limitele lui, fără să le întreacă însă, câştigi un sentiment profund de contopire cu el şi încredere oarbă.

Totuşi, sexul violent nu este recomandat oricui şi în orice context. Deşi are câteva beneficii, el te poate bulversa, atunci când sexul violent nu este o fantezie de-a ta, iar el se petrece într-un moment în care te simţi vulnerabilă şi ai nevoie de afecţiunea iubitului tău. În astfel de cazuri, gesturile sale mai violente îţi provoacă teamă, anxietate şi senzaţia că eşti folosită.

Este important ca, înainte de a-l practica, să vezi dacă te atrage ideea şi dacă ai suficientă încredere în relaţia cu iubitul tău, pentru a-i permite să te trateze aşa în timpul sexului.

Vizualizări: 303

Comentează