Vrei să te laşi de fumat? Ai nevoie de cinci ani şi cel puţin şapte încercări

Vrei să te laşi de fumat? Ai nevoie de cinci ani şi cel puţin şapte încercări Number of View: 192

Un studiu a demonstrat că unui fumător îi ia în medie cinci ani pentru a renunţa la viciu, timp în care va avea şapte încercări să renunţe la ţigări, informează dailymail.co.uk.
Cercetătorii au studiat comportamentul a 3.000 de fumători şi foşti fumători. Ei au descoperit că cei mai mulţi dintre cei care renunţă la acest obicei se tem pentru sănătatea lor pe termen lung. Alte motive ar fi “alungarea” persoanelor de sex opus, probleme cu respiratia şi “teama a fi judecat”.

Profesorul Cary Cooper de la Universitatea Lancaster din Marea Britanie a declarat că “Renunţarea la ţigări este un moment foarte dificil şi stresant. Mai ales prima săptămână, când simptomele lăsatului de fumat şi pofta de ţigară sunt la cel mai ridicat nivel”.

El a mai explicat că anumite momente ale zilei pot fi mai dificile decât altele, astfel încât recomandă celor care vor să renunţe la acest obicei să-şi ocupe timpul cu un nou hobby sau un exerciţiu, pentru a uita de ţigări, scrie realitatea.net

“Este, de asemenea, o idee bună să facă o listă cu motivele pentru care doresc să renunţe la fumat şi să se poziţioneze mai degrabă în categoria nefumătorilor, decât în cea a ex-fumătorilor”, a adăugat Cary Cooper.

Studiul a mai arătat că vârsta medie la care se renunţă la fumat este de 27 de ani, iar durata până un fumător ajunge să se simtă nefumător este de trei luni.

Aproape jumătate din respondenţi a declarat că renunţarea la fumat a însemnat kilograme în plus.

Comentează