Imaginea familiei lui Elton John, cenzurată ca revistele porno

Number of View: 168

Un supermarket din SUA a călcat pe bătături o serie întreagă de activişti pentru respectarea drepturilor homosexualilor, după ce conducerea magazinului a cenzurat revista US Weekly, care îi are pe copertă pe Elton John alături de soţul său şi fiul lor nou-născut. Se pare că angajaţii magazinului au considerat prea ofensatoare imaginea unui cuplu gay, unde mai pui că au şi un copil, aşa că au decis să o acopere cu un “scut”, aşa cum se întâmplă de-obicei cu revistele pentru adulţi, scrie dailymail.co.uk. Totul pentru ca nu cumva tinerii cumpărători să fie protejaţi de imagini nedorite, aşa că din publicaţie a rămas doar titlul.

Blogosfera a luat foc la scurt timp după aceea, după ce o reprezentantă locală a Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) a făcut o fotografie pe care a postat-o online şi apoi a contactat o serie de personalităţi şi alte asociaţii menite să protejeze drepturile homosexualilor. “Fotografia asta a fost făcută la magazinul local. Am fost şocată şi oripilată. Ei susţin aşa c trebuie să ţină copiii departe de astfel de imagini deoarece este vorba de o familie de homosexuali”, a scris Jennifer Huddleston pe contul ei de Twitter.

Compania, însă, nu are nimic de spus. Reprezentanţii magazinului au declarat doar că alegerea cenzurării publicaţiei nu le-a aparţinut în totalitate, ea venind în urma unor plângeri depuse deo serie de clienţi ai magazinului. “Intenţia noastră nu a fost nicidecum să ofensăm pe cineva, iar acest incident s-a întâmplat doar într-un singur magazin din cele 65 pe care le deţinem. În plus, după ce am început să primim plângeri la sediul central, am scos revista de sub cenzură”, a declarat Kim Eskew, preşedintele companiei Harps Food Stores Inc. Ştirea s-a răspândit, însă, rapid, iar acum compania s-ar putea trezi cu manifestanţi care sunt hotârâţi să boicoteze lanţul de magazine Harp, chiar dacă angajaţii au ridicat cenzura. (foto: dailymail.co.uk)
jurnalul.ro

Comentează