Egipt: poliţia foloseşte tunuri cu apă şi gloanţe de cauciuc la o manifestaţie la care participă ElBaradei

Egipt: poliţia foloseşte tunuri cu apă şi gloanţe de cauciuc la o manifestaţie la care participă ElBaradei Number of View: 99

Miile de manifestanţi adunaţi vineri în faţa unei moschei din centrul Cairo, unde opozantul Mohamed ElBaradei a luat parte la rugăciunea săptămânală, au avut ciocniri cu forţele de ordine, care au folosit tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe protestatari, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Poliţia a tras în aer cu gloanţe de cauciuc şi a făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea, la finalul unei rugăciuni la care au participat 2.000 de persoane, conform AFP, în cea de a patra zi a manifestaţiilor împotriva regimului anunţate în întreg Egiptul.

Potrivit Associated Press, poliţia a folosit şi bastoane împotriva manifestanţilor, care l-au înconjurat pe Mohamed ElBaradei pentru a-l proteja.

La finalul rugăciunii de vineri, în mijlocul unui puternic dispozitiv de securitate, credincioşii au scandat ‘Jos Hosni Moubarak’ .

Numeroase detaşamente de scutieri au fost mobilizate în oraş, la intrarea pe podurile de peste Nil sau în intersecţiile importante.AGERPRES

Comentează