Insomnia, un blestem pentru relații


Oamenii care suferă de insomnie sunt de patru ori mai predispuși să aibă probleme în relațiile cu ceilalți, de trei ori mai predispuși să se simtă deprimați și de trei ori mai înclinați să sufere din cauza problemelor de concentrare, arată un raport al Mental Health Foundation din Marea Britanie (MHF).

Raportul Sleep Matters arată că lipsa de somn deteriorează relațiile, diminuează nivelul de energie și capacitatea de concentrare. Descoperirea studiului MHF se adaugă altor concluzii științifice care au evidențiat legătura dintre insomnie și depresie, deficiențe ale sistemului imunitar și dezvoltarea bolilor de inimă.

Cercetări anterioare au estimat că aproximativ 30% din populația Marii Britanii suferă de insomnie. Estimările la nivel internațional spun că o persoană din trei are probleme cu somnul la un moment dat în viață și că femeile sunt de două ori mai predispuse să sufere de insomnie decât bărbații.

Dr. Dan Robotham, cercetător la Mental Health Foundation și coordonatorul studiului spune că problemele de somn se dezvoltă ca o spirală: lipsa somnului conduce la probleme de sănătate psihică, iar acestea, la rândul lor, conduc la înrăutățirea problemelor de somn.

Sursa: semneletimpului.ro

Vizualizări: 322

Comentează