El este vocea pieţei centrale din Chişinău! FOTO

Number of View: 654

Piaţa îşi începe şi îşi finisează programul cu vocea lui. Datorită calităţii sale de bun orator, administraţia Pieţei Centrale a decis ca vocea lui  Anatol Godoroja să fie vocea Pieţei Centrale din Chişinău.

Diana Burlacu

Totul a început acum 17 ani, când domnul Godoroja a decis să schimbe meseria de vânzător, domeniu în care a început să activeze în 1971, pe cea de orator.  De atunci şi până în prezent el este „vocea Pieţei Centrale din Chişinău”, deoarece zilnic îşi petrece timpul în faţa microfonului de unde îi informează pe consumatori despre ceea ce se întâmplă pe parcursul zilei în piaţă. Cele mai frecvente probleme difuzate sunt: problema cântarelor şi amplasarea acestora, pierderea de către consumatori a unor lucruri personale, informaţii din domeniul modificării preţurilor sau despre noile reguli apărute pe teritoriul pieței. Pe lângă meseria de orator, domnul Anatol ocupă funcţia de şef al gospodăriei pieţei. El ne-a informat că pe teritoriul pieţei zilnic se adună aproximativ 80 de metri cubi de deşeuri. Astfel, el este cel care are grijă ca după încheierea programului de muncă piaţa să rămână curată.

Deoarece îi place corectitudinea, pe lângă cele două meserii pe care le practică, el are grijă ca toate cântarele din piaţă să funcţioneze corect. Datorită caracterului pe care-l are şi răbdării, reuşeşte să aplaneze conflictele dintre el şi vizitatorii pieţei care nu întotdeauna sunt de acord cu datele prezentate de cântar. Din experienţa pe care a acumulat-o pe parcursul anilor, el susţine că “munca cu oamenii nu este deloc uşoară”.

Casa părintească – colţişor de rai

Despre el, colegii susţin că este o persoană de  încredere şi pe care mereu poţi conta, indiferent de situaţie. Are o familie frumoasă, care este cea mai mare mândrie a sa. Are un băiat şi o fată. Cu toate că de mulţi ani locuieşte la Chişinău, gândurile, sufletul şi dorul îi sunt mereu la casa părintească. Deşi părinţii sunt trecuţi în lumea celor drepţi, în fiecare săptămână el merge localitatea sa de baştină, în satul Guşevo, Criuleni,  la casa părintească. Pentru el, casa părintească reprezintă un colţişor de rai. “Am mare grijă de ea, motiv pentru care adesea merg acolo, fac curat, fiindcă visul meu  cel mare este  ca la bătrâneţe să locuiesc în casa în care am crescut şi am copilărit alături de fraţii mei”, conchide optimist domnul Godoroja.  *

One Comment

  • Nume
    23 ianuarie 2011 | Permalink |

    V-ar trebui un microfon mai nou, D-le Godoroja, ca asta-i taaaaaaaaaaaaaaere vechi! In rest bafta!

Comentează