Rujul roşu se poartă în sezonul rece

Rujul roşu se poartă în sezonul rece

Unora poate li se pare prea puternic, prea pretenţios, şi evită să atragă atenţia folosind un ruj roşu. Însă acest produs cosmetic ar trebui să fie nelipsit din trusa de machiaj a unei femei. Mai ales acum, în sezonul rece. Marii stilişti internaţionali susţin că este elementul cheie al imaginii unei femei, scrie click.ro.

„În acest sezon, buzele pot fi ori foarte evidenţiate, ori pot trece neobservate. Alegerea depinde de machiajul ochilor. Adică, în cazul în care optezi pentru un smokey eyes în nuanţe calde de maro, ciocolatiu şi auriu, cu umbre de portocaliu sau albastru, pe buze vei folosi doar un glos cât mai natural. Nu poţi să evidenţiezi şi ochii, şi buzele în acelaşi timp”, spune make-up artistul Florina Mărcuţă, directorul unei şcoli de machiaj.

Florina Mărcuţă, make-up artist

Dacă optezi pentru evidenţierea buzelor, roşul este nuanţa vedetă a sezonului rece. Dar pentru a arăta bine, trebuie respectate câteva condiţii: dantura să fie impecabilă, albă, tenul curat, luminos, nu încărcat cu mult fond de ten şi fard de obraz. De asemenea, machiajul ochilor va fi cât mai natural, folosit eventual doar un mascara. În acest caz, accentul va cădea pe buzele roşii seducătoare.

Nuanţele variază de la roşu-corai, roşu-orange, până la nuanţe mai închise de prună sau mahon. “Atunci când alegi nuanţa potrivită trebuie să iei în calcul mai multe elemente: vestimentaţia, culoarea ochilor, a tenului, a părului. De asemenea, rujul e bine să fie în armonie cu fardul de pleoape şi cel de obraz”, mai spune Florina Mărcuţă. Cum variabilele sunt atât de numeroase, tot ce ne rămâne de făcut este să vă lăsăm pe voi să exploraţi şi să alegeţi ce vi se potriveşte mai bine.

Aşa îl faci să reziste cât mai mult pe buze

Ce poate fi mai jenant decât urma de ruj lăsată pe pahar, pe mucul de ţigară, pe obrazul celor pe care îi săruţi sau chiar pe propriii dinţi. Se întâmplă din cauza calităţii proaste a rujului, ai putea spune, sau pentru că este un model hidratant, nu rezistent. Ei bine, aceste aspecte nu contează prea mult. Importantă e tehnica de aplicare.

Potrivit specialistului de la Cotimanis Show, ca să faci orice ruj să reziste pe buze trebuie să-l fixezi: „Când aplici fondul de ten pe faţă, dă-ţi şi pe buze. Acest fond de ten se fixează cu o pudră. Desenează forma buzelor cu un creion de contur, ales în nuanţa rujului, cu maximum o jumătate de ton mai închis. Şi acest contur se fixează cu pudră. Apoi poţi aplica rujul, tamponează cu un şerveţel, fixează din nou cu pudră, apoi mai aplică încă un strat de ruj. Deci pudra e secretul”.

Recomandare

Pentru a fi frumoase, buzele trebuie în primul rând întreţinute. Temperaturile scăzute şi vântul sunt cei mai mari duşmani. Foloseş-te balsam de buze pentru hidratare intensă.

Foto: click.ro

Vizualizări: 220

Comentează