Scandaluri mondene în 2015

Tradițional, orice sfârșit de an e marcat de tot soiul de bilanțuri, nu doar pozitive, ci şi negative. Şi 2015 nu a fost un an tocmai liniştit din acest punct de vedere – scandalurile şi procesele au fost la ordinea zilei în lumea mondenă.

În ianuarie 2015, aflam că Artistul Poporului, Ştefan Petrache, vrea să renunţe la cetăţenia R. Moldova şi la toate distincţiile, supărat că mai-marii ţării nu vor să-l apere de fostul său partener de afaceri, cu care se judecă de cinci ani. Conform spuselor artistului, Boris Moraru ar fi influenţat magistraţii să emită decizii ilegale, în urma cărora el şi familia sa riscă să ajungă în stradă.
În urmă cu mai bine de 18 de ani, cei doi au devenit parteneri de afaceri, deschizând o firmă de construcţii. Le mergea bine, ba chiar se şi împrieteniseră. Dar acum şapte ani artistul a decis să se retragă din afaceri. În acea perioadă, compania lor tocmai ridica un bloc de locuit, veniturile urmând să fie partajate între Ştefan Petrache şi Boris Moraru. Conform înţelegerii avute, interpretul îi ceda cota sa de 50% partenerului în schimbul a două apartamente – drept garanţie că îşi va primi partea lui din vânzarea locuinţelor. Dar acestea trebuiau restituite firmei atunci când Boris Moraru îi va da banii ce i se cuveneau.
Unul dintre „apartamentele discordiei” fusese contractat pe numele cumnatei interpretului, care ulterior l-a vândut. Boris Moraru afirmă că femeia nu avea dreptul să facă asta. Şi de aici a pornit scandalul.

PicMonkey Collage„Socialistă cu ochii roşii”

O altă gâlceavă s-a consumat între Ricky Ardezianu şi Silvia Grigore. Iniţiatorul scandalului este cântăreţul de muzică uşoară. Acesta a numit-o pe colega sa de scenă „socialistă cu ochii roşii” şi spune despre aceasta că, împreună cu o prietenă de-a ei, „s-au aruncat asupra lui ca două căţele”, luându-l la rost pentru simplul fapt că el nu a fost la Memorial pe 9 mai. La rândul ei, Silvia Grigore spune că Ricky Ardezianu este un „pseudoartist şi nu are nici cultură, nici talent”.

aEurovision cu scandal

Nici concursul Eurovision Song Contest nu s-a lăsat fără scandal. Katalina Rusu se supărase rău că juriul nu a considerat-o suficient de bună pentru semifinala concursului, iar ca să-şi facă dreptate chiar a angajat un avocat.
După finala naţională Eurovision, toate tunurile au fost îndreptate spre ucraineanul Eduard Romanyuta, care în acest an ne-a reprezentat ţara la Viena.
Cristina Scarlat, cea care în 2014 a urcat pe scena Eurovision Song Contest, considera că R. Moldova are şanse reale să ajungă în finala concursului, însă nu pentru că melodia ar fi suficient de bună, ci mai degrabă din milă pentru Ucraina. Mai mult decât atât, artista susţine că la crearea piesei lui Romanyuta autorii s-au „inspirat” din mai multe melodii care au fost cândva hituri.
Şi Pasha Parfeny, care a participant la Eurovision în calitate de producător, a declarat că l-a deranjat nu naţionalitatea celui care ne-a reprezentat ţara, ci faptul că acesta este corupt.
Au fost şi din cei care au susţinut că s-ar fi trişat la televoting, fapt negat cu vehemenţă de producătorul lui Romanyuta.

a

 

Comentează