EXCLUSIV! Fiica lui Mihai Volontir: „Vă rog, încetați!”

EXCLUSIV! Fiica lui Mihai Volontir: „Vă rog, încetați!”

Vestea că Mihai Volontir a fost internat în stare gravă la spital, în urma unui atac de cord, i-a alarmat atât pe prietenii şi colegii de scenă ai celebrului „Budulai”, cât şi pe admiratorii acestuia. De dimineaţă, telefonul celebrului actor sună neîncetat, iar fiica domniei sale, Stela, a decis să pună punct situaţiei create prin intermediul ziarului nostru, în speranţa că zvonurile vor înceta.

„Am citit şi eu că tata ar fi suferit un atac de cord. Nu este adevărat, slavă Domnului! Îmi pare foarte rău pentru medicul care a spus că tăticul e internat în stare gravă, domnia sa a încălcat etica profesională. Ar fi putut să spună că e un secret profesional. Da, a fost în stare gravă, însă acum trei ani! De atunci însă nu a mai mai făcut investigaţii, de aceea s-a şi ospitalizat – pentru a face unele proceduri de întărire a organismului. Ştiţi că el e bătrâior, iar noi vrem să-l avem mai mult lângă noi. De dimineaţă nu m-am dezlipit de telefon şi vă rog să le transmiteţi colegilor Dvs de breaslă să nu mai publice bârfe. La problemele de sănătate pe care le-a avut tăticu acum are nevoie de un tratament. Atât! Haideţi mai bine să-i urăm sănătate şi să nu lansăm zvonuri, căci astfel îi transmitem energie negativă, lucru de care el nu are nevoie la anii săi. Nici nouă nu ne este plăcut când aflăm din presă că starea lui ar fi gravă, chiar dacă noi ştim că asta nu e adevărat”, ne-a declarat fiica lui Mihai Volontir, precizând că legendarul actor va rămâne la spital cât va fi nevoie.
Artistul este unul dintre cei mai populari actori de la noi şi şi-a trăit perioada de glorie între anii 60 – 90. Cu toate acestea, drumul în viaţă şi l-a început practicând o altă meserie, cea de învăţător la şcoala rurală din satul Păpăuţi. Soarta a făcut ca Mihai Volontir să ajungă în scenă, chiar dacă nu avea studii în domeniu.
Primul rol într-un spectacol a fost cel al „Surugiului” în piesa de teatru „Chiriţa”, de Vasile Alecsandri, și primul în cinematografie, în filmul „Se caută un paznic”, turnat în 1967.
Este deţinătorul „Ordinului Republicii”, cea mai înaltă distincție a Republicii Moldova, iar în anul 2000 a fost desemnat ca cel mai bun actor al secolului XX al cinematografiei moldovenești.
Cu siguranţă, cel mai cunoscut rol al actorului rămâne cel al lui Budulai, personaj care i-a adus celebritatea, aşa fiind supranumit şi astăzi, după 35 de ani de la apariţia filmului.
În ultimii ani, celebrul actor a avut grave probleme de sănătate, iar soţia acestuia a recunoscut că bărbatul alături de care trăieşte de 55 de ani, a fost la un pas de moarte.
Amintim că Mihai Volontir, bolnav de cancer, a suferit în toamna lui 2012 o intervenţie chirurgicală, a noua la număr. Dacă iniţial medicii nu credeau că actorul va putea fi salvat, acum ei recunosc: faptul că legenda vie a cinematografiei moldoveneşti mai este în viaţă după peritonită şi septicemie, mai ales că suferă de cancer şi diabet zaharat, este o minune.
L.N.

2 Comentarii

  • Valentin
    24 iulie 2015 | Permalink |

    Maestre Volontir, i-ti dorim o insanatosire cat mai grabnica si multa tarie familiei !

  • Dochița
    26 iulie 2015 | Permalink |

    CRONICA UNIONISTĂ
    –––––––––––––––
    Duminică, 26 iulie 2015, orele 18,
    s. Copăceni, raion Sângerei-
    Festivalul- poet Adrian Păunescu-IN MEMORIAM !
    Cenaclul Flacăra !
    Vrem Re-Unire pe Vecie cu România Mare europeană !
    Jos hotarul imperial stalinist voronist filatelist timofturist de la Prut !
    N.B.
    Această moderatoare Liuda-Milă Bălan cu prenume rusesc mai este și soția lui Mihai Bălan, Directorul SIS-temului KGB anti-românesc și anti-unionist din Chișinău,
    acela care la 13 mai 2015 l-a arestat și deportat peste Prut în Europa Liberă
    pe liderul unionist Georgică Simion, un vest-moldovean din Focșani.
    Deci ce legătură are Coană Bălană cu nume rusesc
    cu Adrian Păunescu, un mare poet unionist din România
    omorât prin otrăvire în 2010 ca și alte sute de Luptători Unioniști în ulimii 25 de ani ?

Comentează