Pâinea socială „Chişinău” va reapărea pe rafturile magazinelor

Pâinea socială „Chişinău” va reapărea pe rafturile magazinelor

Pâinea socială „Chişinău”, vândută cu un leu şi 50 de bani va reapărea pe rafturile magazinelor la sfârşitul lui aprilie. Acest tip de pâine dispăruse la sfârşitul anului trecut, din cauza utilajului vechi, care se defectase, informează jurnal.md

Directorul combinatului „Franzeluţa”, Victor Cojocaru, speră că odată cu modernizarea întreprinderii, costurile de producerea a pâinii se vor reduce. Mai mult, noile linii de producere vor permite utilizarea făinii de calitate diferită.

„Noua tehnologie ne permite să producem o pâine cu un volum de 1,5 ori mai mare, fără să utilizăm amelioratori. Pâinea se va păstra proaspătă un timp mai îndelungat, până la 72 de ore. Reţetele sunt noi”, a precizat Victor Cojocaru.

Planului de modernizare a combinatului necesită investiţii de şapte milioane de euro. Până în prezent au fost deja cheltuite cinci milioane. Tehnologia este adusă din Italia, Germania, Slovenia şi Slovacia.

Combinatul de panificaţie „Franzeluţa” produce zilnic peste 30 de tipuri de pâine – în medie 150-160 de tone de produse de panificaţie.
Foto: poză simbol

Comentează