Regizorul Clint Eastwood: ‘American Sniper’ transmite un mesaj anti-război // VIDEO

Regizorul Clint Eastwood: ‘American Sniper’ transmite un mesaj anti-război // VIDEO

Filmul ‘American Sniper’, dedicat memoriei lunetistului american Chris Kyle, transmite un mesaj împotriva războiului, a declarat recent regizorul filmului, cunoscutul Clint Eastwood, cu prilejul unei dezbateri la Facultatea de Film și Televiziune din cadrul Loyola Marymount University, scrie starpulse.com.

Întrebat dacă filmul a glorificat războiul, Clint Eastwood a precizat că ‘American Sniper’ reprezintă un mesaj important pentru veterani, pentru că arată prin ce au trecut, atât ei, cât și soțiile și familiile lor, fiind un indicator pentru constrângerile pe care le-au avut de suportat. Toate acestea contribuie la un tip de mesaj anti-război, a adăugat Clint Eastwood, potrivit The Hollywood Reporter.

Am făcut filme despre război pentru că acestea sunt întotdeauna încărcate de dramă și conflict. Dar în ceea ce privește ‘participarea efectivă…acesta este unul din lucrurile la care trebuie să te gândești mult, dacă trebuie făcut’. ‘Autoapărarea este un lucru foarte important pentru națiuni, însă nu îmi place să văd efectiv acest lucru’, a spus actorul.

‘Nu am fost un fan al implicării în războaiele din Irak și Afganistan, din diferite motive practice. În Afganistan, britanicii nu au fost vreodată câștigători acolo, rușii au purtat un război timp de zece ani și nu l-au câștigat. Irakul a fost diferit, știu, pentru că erau foarte multe informații care ne transmiteau că acolo se puteau întâmpla lucruri rele și niciodată nu putem ști cum se poate termina în caz că suntem pro sau contra. Dar am tendința să înclin spre principiul că mai puțin este de fapt mai bun’, a declarat actorul.

‘American Sniper’ a depășit 341 de milioane de dolari încasări în box office-ul nord-american, ocupând astfel prima poziție într-un clasament al câștigurilor aduse de filmele lansate în 2014, și a avut șase nominalizări la ediția din acest a Oscarurilor.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Lucas Jackson / REUTERS