Atentat la Tunis: 22 de morți, dintre care 20 de turiști

Atentat la Tunis: 22 de morți, dintre care 20 de turiști

Douăzeci de turiști străini și doi tunisieni au fost uciși în atacul comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunis, a făcut cunoscut un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Mohamed Ali Aroui, citat de AFP.

„Sunt 22 de morți, dintre care 20 de turiști sud-africani, francezi, polonezi și italieni”, a declarat purtătorul de cuvânt, fără să precizeze numărul de morți pe fiecare naționalitate.

Autoritățile tunisiene au amintit pentru prima dată despre prezența unuia sau mai multor cetățeni francezi printre victime. Între timp, autoritățile de la Paris au prezentat un bilanț cu șase francezi răniți și nu au confirmat decesul niciunei persoane cu cetățenie franceză.

Ambasada Franței la Tunis a anunțat că verifică informațiile purtătorului de cuvânt tunisian.

La Roma, Ministerul de Externe a confirmat moartea a trei italieni în atac și a precizat că alți șase sunt răniți.

Președintele Camerei inferioare a Parlamentului polonez, Radoslaw Sikorski, a afirmat la rândul său că, „foarte posibil, șapte polonezi au fost uciși”.

Un precedent bilanț al atacului prezentat de premierul tunisian, Habib Essid, a informat despre 17 turiști care și-au pierdut viața, „de naționalitate poloneză, italiană, germană și spaniolă”.

De asemenea, Mohamed Ali Aroui a mai informat că 42 de persoane au fost rănite, printre care italieni, francezi, belgieni și un rus.

La rândul său, Ministerul Sănătății de la Tunis a contabilizat 21 de morți, dar nu a fost în măsură să ofere detalii despre naționalitatea acestora, potrivit serviciului său de presă contactat de AFP.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) XINHUA FLUX

Comentează