Suntem singuri în Univers? Un fizician celebru explică de ce viaţa extraterestră este practic imposibilă

Suntem singuri în Univers? Un fizician celebru explică de ce viaţa extraterestră este practic imposibilă

Fizicianul britanic Brian Cox, profesor la Universitatea din Manchester, susţine viaţa extraterestră este practic imposibilă, iar umanitatea este ”unică” în Univers, informează libertatea.ro

Procesul biologic care a condus la viaţa inteligentă pe Pământ a fost o întâmplare, care este foarte puţin probabil să fie repetată oriunde altundeva în Univers, a afirmat profesorul Brian Cox, într-un episod al seriei de documentare ”Human Universe”, realizată de BBC.

Omul de ştiinţă consideră că, deşi există un număr incredibil de mare de plante în Univers, lipsa vieţii extraterestre ar putea fi cauzată de o serie de blocaje în procesul de evoluţie. În mod miraculos, umanitatea a depăşit aceste blocaje.

”Există doar o singură civilizaţie avansată în această galaxie şi niciodată nu a existat alta. Suntem unici! Este un gând ameţitor. Există miliarde de planete în galaxie, probabil că viaţa a apărut şi în altă parte? Trebuie să fim atenţi, pentru că povestea vieţii pe această planetă, arată că tranziţia de la formele de viaţă unicelulare la forme de viaţă complexe nu a fost inevitabilă”, a afirmat profesorul Cox.

Fizicianul britanic a mai dat exemplul unui alt eveniment neobişnuit, care s-a întâmplat pe Pământ: meteoritul care a cauzat dispariţia dinozaurilor. Fără acest eveniment întâmplător, mamiferele şi în cele din urmă umanitatea nu ar fi putut să domine planeta.
Foto: libertatea.ro

Vizualizări: 364

Comentează