Rusia se confruntă cu probleme financiare GRAVE

Rusia se confruntă cu probleme financiare GRAVE

Rubla s-a depreciat la un nou minim pentru a cincea zi consecutiv, faţă de un coş dolar-euro, din cauza temerilor că Rusia va accelera liberalizarea cursului, după ce intervenţiile de peste 20 miliarde de dolari efectuate de banca centrală în octombrie nu au reuşit să oprească declinul monedei, informează antena3.ro

Banca Rusiei a intensificat vânzările de valută, cele mai recente date arătând că pe 24 octombrie instituţia a vândut 2,44 miliarde de dolari, transmite Bloomberg. Rubla a scăzut marţi cu 0,4%, la 47,6089 unităţi faţă de un coş dolar-euro, declinul din acest an atingând 19%.

Randamentul obligaţiunilor guvernamentale pe termen de 10 ani a urcat cu 0,09 puncte procentuale, la 9,94%, aproape de maximul ultimilor cinci ani, după ce

Ministerul rus de Finanţe a anunţat că anulează pentru a treia oară o vânzare de obligaţiuni care urma să aibă loc miercuri, din cauzaa condiţiilor dificile din piaţă.

Deficitul de dolari din piaţă a fost amplificat de impactul sancţiunilor occidentale impuse Rusiei din cauza conflictului din Ucraina şi de scăderea cotaţiei petrolului.

Rusia se îndreaptă spre liberalizarea cursului rublei până în 2015, dar banca centrală a refuzat să comenteze pe această temă.
Rezervele valutare ale Rusiei au scăzut cu 68 de miliarde de dolari în acest an, atingând pe 17 octombrie nivelul de 443,8 miliarde de dolari, cel mai redus nivel după 2010.
Foto: ipolitics.ca

Vizualizări: 284

Comentează