Pe urmele surorii sale celebre // FOTO

Pe urmele surorii sale celebre // FOTO

În curând, Corina Ţepeş urmează să lanseze CD-ul la care a lucrat împreună cu „Lăutarii” maestrului Nicolae Botgros. Însă puţini ştiu că autorul albumului, care se anunţă a fi unul de excepţie, este nimeni altul decât fratele artistei, Nelu. Acesta, clavirist cu o experienţă de 10 ani, a fost lăudat de către „regele viorii”, care i-a prevestit o carieră de succes.

„Sunt Nelu Ţapeş, nu Ţepeş”, ne-a spus tânărul chiar de la începutul discuţiei, precizând că dacă sora sa a ţinut să-şi schimbe numele de familie, el nu vrea să-i urmeze exemplul, deoarece „nu vrea să-l supere pe bunelul”.
Corina (32 de ani) şi Nelu Ţapeş (25 de ani) s-au născut într-o familie de muzicieni. Tatăl celor doi, Vladimir, cânta pe la nunţi la instrumente cu clape, iar în prezent lucrează într-un studiou muzical şi deţine funcţia de regizor de sunet la Teatrul „Ginta Latină” din capitală. Şi mama fraţilor Ţapeş, doamna Larisa, deşi a lucrat foarte mulţi ani ca asistentă medicală, a cântat la vioară.

„Eram ‘invidios’ pe tata”

1382020_532549743489978_477408637_n„De mic copil am început să cânt la clape, iar când am împlinit 9 ani, părinţii m-au dat la şcoala de muzică din Ialoveni. Recunosc, nu-mi ardea să exersez la pian atunci când îi vedeam prin geam pe copiii din mahala cum joacă fotbal. Însă aveam un stimul: vroiam să devin ca tata. Eram ‘invidios’ că el cunoaşte atâţia lăutari şi compozitori, care, de altfel, veneau uneori şi pe la noi pe-acasă pentru a face repetiţii. Timp de şapte ani am studiat pianul, iar atunci când Corina îngâna melodii prin casă, eu încercam să o acompaniez”, ne povesteşte fratele mai mic al Corinei Ţepeş.

Cântă de la 15 ani

image (1)Nelu şi-a dorit de mic să devină un muzician apreciat şi respectat, iar pentru a-şi atinge scopul a muncit mult. Astfel, roadele a început să le culeagă de la vârsta de 15 ani, când a devenit membru al formaţiei „Festiv”. Astăzi, Nelu face echipă cu acordeonistul Alexandru Munteanu, vioristul Sandu Moraru, țambalagiul Andrei Pavliciuc şi trompetistul Denis Voleac.
„De mic am îndrăgit muzica populară, însă când am venit la Chişinău, Corina a zis că am talent de clavirist. Mi-a dat sfaturi, aşa cum, de altfel, o face şi acum. Pe la petreceri cântăm împreună cu sora şi cumnatul meu, însă sunt şi cazuri când acompaniem şi alţi artişti de la noi ori din România”, ne spune el.

Un artist modest

imageNelu susţine că pentru a deveni un clavirist bun este nevoie de multă muncă, răbdare şi dragoste faţă de instrumentul la care cânţi.
Fratele Corinei Ţepeş s-a dovedit a fi un muzician modest, căci nu-i place să se laude cu faptul că munca sa este apreciată de greii muzicii de acasă.
Acesta a semnat albumul pe care sora lui urmează să-l lanseze în colaborare „Lăutarii” lui Nicolae Botgros. Maestrul a fost uimit de talentul tânărului şi i-a prevestit un viitor fructuos.
„Eram în ospeţie la Corina şi Costi, când sora mi-a spus că ar vrea foarte mult să facă un album de muzică populară cu orchestra „Lăutarii”. Zicea că a găsit textieri, însă are o mică problemă: nu are cine să-i semneze melodiile. Atunci i-am propus s-o ajut. Este prima mea experienţă de acest fel. Am lucrat foarte mult şi sunt încântat că Nicolae Botgros mi-a apreciat munca. Abia aştept să văd rezultatul final!”, ne-a declarat Nelu Ţapeş, precizând că la momentul de faţă colaborează şi cu alţi interpreţi de la noi.

Vrea să devină tătic

10639526_801758969868703_9176409728720583136_nTânărului muzician îi merge bine nu doar pe plan profesional, ci şi pe cel personal. Acum doi ani s-a căsătorit cu Tatiana, prezentatoare de ceremonii. Naşi de cununie le sunt Cristina şi Vadim Barancea, muzicieni şi ei. Năşica este dirijoare de cor, iar soţul ei – țambalagiu.
Soţii Ţapeş îşi doresc să devină cât mai curând părinţi şi speră ca minunea că se producă în viitorul apropiat.

1385585_248808195272305_1055859652_nLena NEGRU
Foto: Arhiva personală a lui Nelu Ţapeş

3 Comentarii

  • 16 septembrie 2014 | Permalink |

    Mai urit barbat ca aista nu am vazut

  • Ana
    16 septembrie 2014 | Permalink |

    Nu intheleg sensul comentariului…… Comentariul se scrie pe baza conthinutului subiectului…..stupid de tot Arika….. Nelu mult succes….. Colaborari frumoase…. Piese – shlagare adevarete….. Coina si Costy asteptam discu cu nerabdare….

  • df
    22 septembrie 2014 | Permalink |

    preamo uji celebra…vai de capul vostru

Comentează