Alain Delon, OMAGIU, pe scena de la Cannes, adus UNEI ACTRIŢE DIN ROMÂNIA

Alain Delon, OMAGIU, pe scena de la Cannes, adus UNEI ACTRIŢE DIN ROMÂNIA

Alain Delon (77 de ani) a fost una dintre cel mai aplaudate prezenţe pe scena ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, unde, pe 25 mai, a fost omagiat pentru întreaga carieră.

Celebrul actor a ţinut un discurs de peste şase minute în faţa unei săli în picioare, în care a vorbit despre debutul său scenic şi despre cea care i-a călăuzit cariera.

“Prezenţa mea aici este, în primul rând, prilej de a o omagia pe cea pe care eu o numesc «maestrul meu absolut», care s-a aflat la baza carierei mele, profesoara mea şi patroana mea în ale teatrului, Elvira Popescu”, a spus Alain Delon, citat de libertatea.ro

În depresie, cu gânduri de sinucidere

Discursul retrospectiv al lui Delon afost cu atât mai emoţionant cu cât, în urmă cu o lună, acesta lăsa să se înţleagă că starea sa de sănătate precară l-ar putea împinge la sinucidere.

“Este vorba despre un ansamblu de lucruri. O anumită oboseală, trecerea timpului, prietenii pierduţi, vârsta pe care o am, dispersarea familiei…”, şi-a motivat el tristeţea.

Mai mult, pierderea soţiei sale, Rosalie, pare de neîndurat pentru Alain Delon. “Această ruptură m-a zdrobit (…)”, a mărturisit actorul. „Ideea că pot petrece doar un weekend din două cu copiii mei, mă omoară! (…) Deci, nu Îl voi lăsa pe Dumnezeu să aleagă ziua morţii mele”, a mai spus el.

CINE A FOST ELVIRA POPESCU

Elvira Popescu (Popesco) s-a născut 10 mai 1894, la București şi a decedat pe 11 decembrie 1993, la Paris. A fost actriţă româncă de teatru şi film, directoare de scenă, care a făcut o strălucită carieră în Franţa.

Elvira Popescu, devenită prin căsătorie contesă De Foy, a dat dovadă încă din copilărie de talente scenice: graţie în mişcări, prestanţă la mers, vioiciune şi limpezime în grai, un dar de imitaţie ascuţit şi plin de haz.

A fost distinsă cu premiul “Molière” pentru cea mai bună actriţă, decernat de asociaţia actorilor francezi, şi de două ori cu ordinul Legiunea de Onoare, una dintre cele mai înalte dinstincţii ale statului francez.

Vizualizări: 431

Comentează