Iurie Bădicu: „Chiril Lucinschi îşi depășește atribuțiile de serviciu”

Iurie Bădicu: „Chiril Lucinschi îşi depășește atribuțiile de serviciu”

Iurie Bădicu este indignat de întorsătura pe care au luat-o lucrurile după Eurovision. Compozitorul nu este de acord cu Chiril Lucinschi, care s-a declarat deranjat de faptul că învingătoarea competiţiei este Aliona Moon şi nu Boris Covali. Deputatul postase un comentariu pe pagina sa de Facebook în care scrie: „Toţi l-au votat pe Boris Covali, dar a câştigat Aliona Moon. Iată aşa”. Mai mult decât atât, liberal-democratul intenționează să propună subiectul spre discuţie în Comisia parlamentară cultură, învăţământ, ştiinţă, tineret, sport şi mass-media, al cărei preşedinte este. Iurie Bădicu consideră că Chiril Lucinschi îşi depășește atribuțiile de serviciu.

„Chiril Lucinschi a votat un participant şi acela nu a câștigat. Dar să ameninţi cu intervenția Comisiei Parlamentare pe care o conduce înseamnă să-ţi depăşeşti atribuțiile de serviciu. Dacă deputaţii au finisat de rezolvat probleme din ţară şi ultima „dreptate” cu care vor să ne fericească este Eurovision-ul, atunci s-o facă şi pe asta! Iar când vor ajunge la anticipate, să culeagă laurii”, ne-a declarat Iurie Bădicu.
Textierul îi sare în apărare lui Nicu Ţărnă, cel care a fost ameninţat telefonic de către tatăl lui Boris Covali. „Nicu are caracter și poziție civică. Iar adevărul, care constă în faptul că Aliona Moon a meritat victoria, trebuie să-l recunoaștem şi să-l acceptam, chiar dacă unora le este amarnic de incomod”.

Aliona Moon, o istorie de succes

Despre câștigătoarea selecției naționale Eurovision, Aliona Moon, compozitorul are doar cuvinte de laudă. „ A plâns atunci când au atacat-o cu tot felul de reproșuri neargumentate… Ea este o fată sinceră, a crezut cel mai mult în șansa ei şi a câștigat. Simplitate, rafinament, talent, muncă multă şi noroc – astea sunt caracteristicele Alionei Moon. De reușite impresionante şi de istorii de succes avem nevoie azi, nu de certuri la gura cortului! Aliona Moon este o istorie de succes, o Cenușăreasă. Să fii modestă şi ascultătoare, să acumulezi experiență în calitate de back vocalistă pe scena europeană şi apoi să câștigi finala națională în calitate de artist central, păstrându-ţi aceleași calități intacte, este un argument că omul e perseverent, educat și are verticalitate. Nu-mi place deloc întorsătura pe care au luat-o lucrurile după Eurovision. Riscăm să fim ridicoli”, ne-a mai spus Iurie Bădicu.
Lena Negru
Foto: Facebook/Orange Moldova

Vizualizări: 2307

4 Comentarii

  • Serj
    18 martie 2013 | Permalink |

    Membrii juriului au votat, au semnat , totul este transparent- care-i problema Dle Lucinschi?
    Poate ne explicaţi şi nouă cum aţi dedus că „Toţi l-au votat pe Boris Covali,”? Parcă nu se cunoaşte că se votează cu genţile cu bani şi nici de telefon nu ai nevoie. Faceţi lumină aici dacă doriţi să faceţi ceva bun pentru acest concurs.
    Apropo..ce căuta în juriu “trunchiul” cela de la guvern călcat pe ureche ? Unu de la ministerul culturii să fi fost macar, poate mai desluşea vreo notă….

  • Veaceslav Burlac
    18 martie 2013 | Permalink |

    Nimic nu ar fi straniu în această istorie dacă decizia juriului ar fi fost contestată de către interpreți și directorii artistici ai acestora, participanți la concurs și alte persoane notorii din domeniul culturii. Dar atunci cînd un deputat din parlamentul Republicii Moldova cere ca rezultatele concursului național să fie audiate în cadrul comisiei parlamentare pe care o conduce, e de rîsul găinilor. Chiril Lucinschi este afectat de rezultatele Eurovisionului. Oare aceasta este cea mai gravă problemă care poate fi pusă spre audiere și discuție în Comisia parlamentară cultură, învăţămînt, ştiinţă, tineret, sport şi mass-media? Nu mai avem probleme în domeniul culturii, în care se distrug monumente istorice iar cultura e pusă la pămînt, în știință pe care nu o avem iar în același timp Academia de Științe cheltuie 1 mln. lei zilnic. Nu avem probleme în domeniul tineretului și de aceea tinerii fug din Republica Moldova prin toate căile posibile. Nu avem probleme la capitolul SPORT și sportivii noștri sunt ”motivați” să apere această țară pe arenele internaționale. La capitolul mass-media îndeobște nu avem probleme. Mass-media în Republica Moldova este imparțială, liberă și democratică. Dar cele mai mari succese Republica Moldova le are în domeniul educației. Din aceste considerente nici nu se pun în discuție problemele școlilor închise, grădinițelor ce nu au încălzire, autobusele de ”aur” procurate de co-partinicii lui Lucinschi la prețuri ”umflate”, nici chiar problema copiilor ce sunt maltratați de părinți, iar profesorii și psihologii nu atrag atenția cuvenită și să întreprindă măsuri de prevenire a acestor crime nu se pune în discuție.

  • Veaceslav Burlac
    18 martie 2013 | Permalink |

    Mama dracului de politicieni ce-și văd numai de problemele personale și își apără interesele de grup. În ce mizerie și prăpastie se află această țară? Cum se poate ca un post de televiziune ce nu-i aparține lui Lucinschi să atenționeze societatea vis-a-vis de problema copiilor maltratați Nu mă bate! Așezați pe plita fierbinte de tatăl lor și bătuți zile în șir și Nu mă bate! Istoria copiilor rămași invalizi după ce au fost bătuți cu cruzime de părinți și nimeni să nu se atenționeze. Aceste apeluri oare nu sunt auzite de deputații noștri? Pentru ei copii maltratați și schingiuiți de părinții bolnavi psihici și alcoolici oare nu este o problemă majoră? Cred că anume aceste probleme trebuie în primul rînd puse în discuție la comisiile parlamentare, ba chiar formate comisii speciale pentru elucidarea cazurilor și cauzelor acestor crime.

    Dar pe semne nu avem noi noroc de demnitari și aleși pentru care problemele poporului, societății civile, a copiilor abandonați și bătuți să fie mai aproape ca ”glamurul”, propria bunăstare și interesele de grup.

    Apel către Comisia protecţie socială, sănătate şi familie, către conducerea acestei comisii și chiar membrii ei, să pună în discuție problemele copiilor maltratați fizic și psihic de către părinți, semeni și societate în întregime. Copii acestui popor în scurt timp se vor transforma în parte matură a ei. Ce societate vom avea noi peste 10, 15 sau 20 de ani. O societate bolnavă atît fizic cît și psihic. Cei copii care au crescut în violență, violență și vor promova!

    SOS! Cerem ajutor! Iar copii strigă – NU MĂ BATE!

  • andrei
    22 martie 2013 | Permalink |

    anul trecut cele mai mlte voturi le a avut cristina croitoru si daca fata n are bani nu a fost nici o vorba si an 2010 chiar a meritat croitoru sa ne reprezinte si da daca n are cine o sustine financiar n a avut noroc aliona a fosty sustinuta de cineva cu punga mare ce interes are parfeni sa bage banii lui asa pur si simplu aliona canta da nu a meritat multi cred asa da banii hotarasc tot

Comentează