Marea Britanie: 100 de zboruri anulate pe Heathrow din cauza ninsorii

Marea Britanie: 100 de zboruri anulate pe Heathrow din cauza ninsorii

Circa o sută de zboruri au fost anulate în cursul dimineţii de sâmbătă pe aeroportul londonez Heathrow, unde numeroşi pasageri au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea din cauza perturbărilor de trafic provocate de ninsori, transmite AFP.

“Condiţiile meteo sunt mult mai bune, iar pistele au fost deschise, însă avem circa o sută de zboruri anulate, mai ales din cauza perturbărilor de ieri”, a declarat un purtător de cuvânt al administraţiei aeroportului.

Vineri, pe Heathrow, cel mai mare aeroport londonez, au fost anulate aproape 400 de curse. Compania British Airways le-a prezentat scuze clienţilor şi le-a propus să le restituie contravaloarea biletelor sau să le rezerve locuri la alte zboruri.

Televiziunile britanice au difuzat sâmbătă dimineaţa imagini cu pasageri dormind într-un din terminalele aeroportului, unde au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea.

Şi transportul feroviar din Marea Britanie continua să fie afectat sâmbătă de intemperii. Compania Eurostar a anunţat că trenurile sale înregistrează “uşoare întârzieri” din cauza zăpezii şi gheţii din Marea Britanie şi nordul Franţei.

În Irlanda de Nord, aproape 1.000 de locuinţe sunt lipsite de electricitate.

Vineri, circa 3.000 de şcoli au fost închise în Marea Britanie din cauza căderilor de zăpadă.AGERPRES

Vizualizări: 185

Comentează