Ciclism: Deţinătoarea portofoliului sportului din Franţa, Valerie Fourneyron, îl acuză pe Armstrong

Ciclism: Deţinătoarea portofoliului sportului din Franţa, Valerie Fourneyron, îl acuză pe Armstrong

Ministrul sporturilor din Franţa, doamna Valerie Fourneyron, l-a criticat pe americanul Lance Armstrong, pentru că nu a dat detalii clare asupra sofisticatului său sistem de dopaj şi se arată indignată că acesta continuă să “manipuleze”.

“Manipularea continuă. Într-o punere în scenă perfect aranjată, am avut parte de o confesiune minoră a lui Lance Amstrong”, a declarat oficiala la emisiunea “Europe 1″. Fourneyron a reamintit că este vorba de aceeaşi persoană care jura şi tot jura că niciodată nu s-a dopat şi a deplâns faptul că nu a dezvăluit cum funcţiona sistemul de fraudă sportivă care i-a permis să câştige de 7 ori Turul Franţei.

“Ne-a spus uitându-se în ochii noştri că el nu a înşelat niciodată, în această înscenare a unei mărturisiri minime, dar nu a declarat nimic despre sistemul sofisticat şi profesionalizat care a fost dat în vileag graţie Agenţiei antidoping a SUA”, a spus ministra, calificând celebrul interviu “un pas mic”, dar bine calculat pentru a fi în continuare protejat de sancţiuni financiare şi penale. AGERPRES
Foto: AGERPRES

Vizualizări: 135

Comentează