Maria Sarabaş, după 45 de ani de activitate: „De multe ori m-am gândit să renunţ”

Maria Sarabaş, după 45 de ani de activitate: „De multe ori m-am gândit să renunţ”

Îndrăgita interpretă Maria Sarabaş va aniversa în curând 65 de ani de la naştere şi 45 de ani de activitate artistică. Cu acest prilej, artista va susţine un concert alături de colegii săi de breaslă la Palatul Naţional. Concertul, cu genericul „Cântă îngerii cu noi” va avea loc de Bobotează.

Distinsa cântăreaţă Maria Sarabaş a declarat pentru APROPO că viaţa de artist este foarte grea, tumultuoasă şi este dificil să-şi aleagă un repertoriu potrivit pentru a fi în pas cu timpul. „Am vrut ca măcar o dată în viaţă să cânt ceea ce-mi place enorm de mult. După spectacol va fi şi o mică recepţie, la care vor fi invitaţi prietenii mei dragi”, ne-a comunicat interpreta, menţionând şi faptul că şi-ar fi dorit să susţină mai multe concerte. „Mi-aş dori din toată inima să fie ca înainte, când susţineam câte 15 concerte pe lună. Acum avem doar un concert în trei luni. Lumea ne aşteaptă, dar nimeni nu vrea să organizeze şi să sponsorizeze aceste spectacole”, susţine ea.
Întrebată ce părere are despre noul val de interpreţi autohtoni, ne-a spus că aceştia sunt foarte talentaţi, în special cei care vin cu folclor autentic şi piese frumoase. „Mai sunt şi altfel de interpreţi tineri, care fac piese fără valoare. Recunosc, aceste nonvalori au priză la public şi sunt comerciale, deci ei pot face bani, dar mai au şi obligaţia de a nu-şi dezamăgi profesorii şi de a-i cultiva publicului dragostea pentru arta adevărată, care să devină cartea de vizită a naţiunii. Nu accept interpreţii care vor să culeagă doar aplauze. Din păcate, ei nu ascultă de sfaturile noastre, ba din contra – consideră că noi, generaţia mai în vârstă, îi invidiem”, ne-a declarat artista.

„Am luptat 20 de ani pentru a interpreta o colindă”

Îndrăgita interpretă ne-a mărturisit că a avut o soartă grea de artist. „Trebuia să-mi trec repertoriul printr-o sită foarte deasă, ca nu cumva să cânt ceva cu tentă politică. Aveam dreptul să interpretez doar cântece despre „viaţa bună şi frumoasă”. Am luptat vreo 20 de ani pentru a interpreta o colindă. De foarte multe ori m-am gândit să renunţ la muzică, pentru că obstacolele care apăreau îmi creau un complex de inferioritate. Uneori nici nu mai vroiai să ieşi pe scenă”, ne-a declarat ea.
Creaţiile care au consacrat-o pe distinsa artistă sunt „Tudoriţo, nene”, „Ce frumoasă este viaţa”, „Hora Unirii”, „Vântul bate, apa trece”, „Doină, dor şi omenire” etc.

Doina Popov

Vizualizări: 732

One Comment

  • Judecatoarea
    19 ianuarie 2013 | Permalink |

    publicatia Dvs. este tendentioasa si nu doreste sa spuna ca acesta cântareata falnica a neamului nostru Maria Sarabas, este o mare militanta pt. Re-Unirea noastra cu Patria-mama România si a 0participat activ la marsurile Re-Unirii din 2012 !

    Si de asta a suferit si mai sufera inca pâna la viitoarea apropiata Re-Unire cu România, atunci când nimeni nu va mai citi aceasta fituica de apropo, caci vom avea access liber
    la publicatiile românesti de valoare.
    O dovada in plus, ca sunteti niste parveniti,
    este faptul, ca imi stergeti mereu mesajele ! Rusine !

Comentează