STARE DE URGENŢĂ în Siberia. INVAZIE a 3.500 de LUPI

STARE DE URGENŢĂ în Siberia. INVAZIE a 3.500 de LUPI

Stare de urgenţă impusă în Republica siberiană Sakha, după constatarea unei invazii de circa 3.500 de lupi, care au atacat mai multe turme de reni ale păstorilor, scrie realitatea.net.

Autorităţile din Moscova au organizat, astfel, o amplă vânătoare a animalelor, despre care se ăreconizează că va dura aproximativ trei luni şi care va începe la 15 ianuarie, scrie BBC, în ediţia electronică.

Ruşii oferă şi o recompensă grasă pentru cei care reuşesc să ucidă cei mai mulţi lupi – un milion de ruble, echivalentul a 25.000 de euro.

Specialiştii explică fenomenul, spunând că lupii au ieşit din păduri şi au început să atace turmele de reni din cauza împuţinării drastice a iepurilor de munte din zonă. Până în prezent, lupii au atacat doar animalele, nu şi oamenii.

Sezonul de vânătoare de lupi a fost prelungit, în această zonă, pentru tot anul. Ţinta vânătorilor este să reducă populaţia de lupi de la 3.500, cât sunt acum, la 500.

Potrivit ministrului Agriculturii din republica Sakha, 16.111 reni au fost ucişi de lupi, în 2012, o creştere cu 4,3% faţă de 2011. Acest lucru a însemnat pierderi estimate la 3,7 milioane de euro pentru crescătorii de reni.

Foto: realitatea.net

Vizualizări: 214

Comentează