8 alimente cu care întineresc starurile

8 alimente cu care întineresc starurile

Vrei să arăţi ca vedetele americane? Ai grijă cei pui în farfurie! Nutriţioniştii actorului Jude Law şi ai cântăreţei Gwen Steffani ne dezvăluie cele 8 alimente miraculoase care îi ajută să arate de 25 de ani, deşi ei au trecut de 40.

1. Ovăz

Rol: Reduce colesterolul
De ce? Conţine; beta-glucan, o fibră vegetală ce scade lipoproteina care se poate depune; antioxidanţi care protejează de ateroscleroză, întărind vasele arterelor.
Studii: 3 grame de ovăz pe zi reduce colesterolul cu până la 10%; reduce riscul apariţiei bolilor de inimă.
Cum se mănâncă: fie terci, fie cu iaurt dietetic.

2. Cireşe

Rol: Curăţă organismul
De ce? Sunt perfecte în combaterea gutei şi artritei. Sunt o sursă bogată de antioxidanţi.
Studii: Guta şi artrita e cauzată de acidul uric, cristalizat la încheieturi. 200 de grame de cireşe scad nivelul acestuia cu 60%.
Cum se mănâncă: 12 cireşe pe zi, 3 pahare de compot sau 5 iaurturi pe săptămână.

3. Migdale

Rol: Reduc colesterolul.
De ce? Stabilizează nivelul zahărului din sânge.
Studii: 60 de grame pe zi reduc cu 9% nivelul zahărului în sânge. Reduce colesterolul negativ (LDL), crescându-l pe cel pozitiv (HDL).
Cum se mănâncă: prăjite, cu sare sau glazurate

Actorul Jude Law  împlineşte 40 de ani pe 29 decembrie

4. Ulei de peşte

Rol: combate aritmia cardiacă
De ce? Grăsimile Omega 3 scad presiunea sangvină.
Studii: peştii cei mai bogaţi în Omega 3: somon, macrou, ton, sardine şi hering. Consumul lor de 4 ori pe săptămână scade riscul producerii de infarct.
Cum se mănâncă: gătiţi la temperaturi scăzute sau baie de aburi.

5. Soia

Rol: Întăreşte oasele
De ce? Izoflavonele din soia scad colesterolul, măresc densitatea oaselor la femei şi cresc fertilitatea la bărbaţi
Studii: 30 g pe zi au întărit oasele femeilor cu osteoporoză, crescând nivelul de osteocalcină. A scăzut cu 5,5% colesterolul negativ, crescându-l pe cel pozitiv cu 3,7%.
Cum se mănâncă: de trei ori pe săptămână, negătite, boabe proaspete sau din conserve

6. Roşiile

Rol: Protejează de ateroscleroză
De ce? Roşiile conţin licopen. Cresc puterea organismului de a se apăra de formarea şi extinderea celulelor canceroase şi protejează vasele sangvine
Studii: 150 ml de suc de tomate pe zi apără de boli cardiace, afecţiuni ale prostatei, boli ale plămânilor şi cancer la stomac. Două roşii pe zi elimină riscul atacurilor cerebrale
Cum se mănâncă: licopenul e absorbit mai repede dacă roşiile sunt gătite în aburi

7. Lapte integral

Rol: Menţine masa musculară
De ce? Laptele integral combate reducerea masei musculare pe fondul sedentarismului specific vârstei de peste 42 de ani.
Studii: Concentraţia de 118mg de calciu la 100 de ml de lapte e esenţială pentru sănătatea oaselor şi curăţarea vaselor sangvine.
Consum recomandat: 1.000 mg de calciu la bărbaţi; 1.200 mg de calciu la femei
Cum se mănâncă: adăugaţi în laptele rece legume verzi, cereale, nuci sau seminţe

8. Carne de pui

Rol: Controlul greutăţii
De ce? E o bună sursă de proteină. 200g de piept dezosat dă 60g de proteină. Ajută la creşterea masei musculare.
Studii: Consumul moderat de piept de pui, dezosat, e foarte eficient în menţinerea greutăţii. Supa de pui combate gripa şi este la fel de hrănitoare precum carnea roşie.
Cum se mănâncă: curăţaţi puiul de pieliţă şi fierbeţi sau frigeţi carnea. Nu o prăjiţi în ulei!
Sursa: click.ro
Foto: click.ro

Vizualizări: 596

Comentează