Uraganul Sandy: Haiti lansează un apel la solidaritate internaţională

Uraganul Sandy: Haiti lansează un apel la solidaritate internaţională

După o săptămână de la trecerea prin Haiti a uraganului Sandy, care a lăsat în urmă peste 50 de morţi şi a devastat agricultura şi reţelele rutiere, autorităţile haitiene au lansat un apel la ‘solidaritate internaţională’, informează, joi, AFP.

‘Lansez un apel la solidaritate internaţională pentru a veni în ajutorul populaţiei, pentru a ne ajuta să completăm eforturile vizând salvarea vieţilor şi a bunurilor’, a spus, miercuri seară, premierul Laurent Lamothe, cu ocazia unei şedinţe de guvern.

Potrivit unor statistici prezentate de miniştri, în sectorul agricol s-au înregistrat pierderi uriaşe, care se ridică la peste 104 milioane de dolari.

‘Mai multe mii de kilometri de drum agricol s-au distrus, mii de animale au fost luate de ape, care au distrus şi mii de hectare de plantaţii’, a spus ministrul agriculturii, Jacques Thomas.

La rândul său, ministrul sănătăţii publice, Florence Guillaume, a prezentat o situaţie alarmantă, în condiţiile în care cazurile de holeră se înmulţesc după intemperii.

Se înregistrează ‘numeroase cazuri de holeră în mai multe regiuni, iar unele spitale şi centre de sănătate au fost distruse de Sandy’, a spus Florence Guillaume.

‘Ceea ce am auzit acum este înspăimântător. Trebuie să acţionăm repede pentru popor şi să ne punem pe treabă pentru a ameliora situaţia’, a spus premierul.

Joi, biroul de presă al guvernului a informat că au sosit primele ajutoare: Venezuela a propus construirea a 5.000 de locuinţe şi a trimis deja trei avioane şi un vapor cu produse alimentare. Franţa a promis reconstruirea a şapte poduri distruse, iar Mexicul a oferit pachete cu alimente. AGERPRES
Foto: AGERPRES

Vizualizări: 136

Comentează