Berea cea mai TARE din lume are o concentraţie de 65% alcool

Berea cea mai TARE din lume are o concentraţie de 65% alcool

Ce nume mai potrivit, ar putea fi dat, pentru cea mai tare bere din lume, decât Armageddon. Cu siguranţă ţi-ar aduce sfârşitul zilelor dacă o bei în cantităţi prea mari. Concentraţia de alcool din această băutură este de 65% din volumul său total. Adică cu mult mai mult decât alcoolul regăsit în vodka sau whiskey, relatează antena3.ro

Armageddon este o bere produsă într-o fabrică din Scoţia, iar reprezentanţii acesteia aşteaptă acum recunoaşterea oficială în Cartea Recordurilor.

Cofondatorul companiei producătoare, Lewis Shand, spune că Armageddon „este mai degrabă un lichior decât o bere, dar dacă va fi clasificată ca fiind bere vom fi foarte mulţumiţi. Concentraţia de alcool a acestei băuturi, trimite consumatorul direct pe Tărâmul Beţiei.”
Poate că din acest motiv, pe eticheta sticlei se recomandă un consum în doze mici a acestei băuturi.

Berea are o reţetă specială, iar în compoziţe se regăsesc cristale de malţ, fulgi de ovăz, făină şi apă de izvor scoţian. Ingredientele sunt îngheţate pentru a oferi un conţinut de alcool ridicat.
Producătorii explică faptul că din cauză că apa îngheaţă, iar alcoolul nu, se poate reduce surplusul de apă şi se ajunge la un procentaj de 65% alcool.

Noua băutură alcoolică va fi prezentată în cadrul unui Festival al Berii din Scoţia, foarte popular printre localnici. Preţul estimat , pentru o sticlă de 500 ml, va fi în jur de 50 de dolari.

Pentru o comparaţie mai elocventă între băuturile alcoolice, iată caracteristicile altor produse similare: o bere normală conţine 5% alcool, o sticlă de vin, 12% alcool, iar în whiskey sau vodka, procentul de alcool este de 40%.
Foto: antena3.ro

Comentează