..

Sărbătoarea Atletico de la Madrid: 37 de persoane rănite, 52 reţinute

Sărbătoarea Atletico de la Madrid: 37 de persoane rănite, 52 reţinute

Sărbătorirea victoriei obţinuite de Atletico Madrid în finala Ligii Europa s-a soldat cu 37 de răniţi şi 52 de persoane reţinute, în urma incidentelor care au avut loc între fani şi forţele de ordine în Piaţa Neptuno din capitala Spaniei.

În noaptea de miercuri spre joi, imediat după fluierul final al finalei de la Bucureşti, în care Atletico s-a impus cu scorul de 3-0 în faţa formaţiei Athletic Bilbao, fanii au ieşit pe străzile din centrul capitalei Spaniei.

Suporterii s-au strâns în Piaţa Neptuno, locul lor obişnuit de sărbătoare, iar poliţiştii au încercat să le împiedice accesul pe carosabil, pentru a nu opri circulaţia. Afluenţa masivă de suporteri a dus la forţarea cordoanelor poliţiştilor, iar aceştia au reacţionat cu putere, informează elmundo.es.

Aripa radicală a fanilor lui Atletico a devastat zona şi a aruncat cu pietre în poliţişti şi în maşinile acestora, iar în confruntare au avut de suferit şi suporterii paşnici, femei, copii, bătrâni. Poliţiştii au reţinut în total 52 persoane, alte 37 având nevoie de îngrijiri medicale, dintre care 12 reprezentanţi ai forţelor de ordine.

“Este o ruşine! În acest oraş nu poţi să sărbătoreşti. Dacă era în Germania, s-ar fi organizat o sărbătoare de trei zile şi lumea ar fi venit şi ar fi băut bere”, a declarat unul dintre fanii prezenţi în piaţă.

“Este stupid, nimeni nu a făcut nimic rău, am venit să sărbătorim şi poliţia a tăbărât peste noi”, a afirmat un alt fan.

Formaţia spaniolă Atletico Madrid a câştigat Liga Europa pentru a doua oară în istorie, după ce a învins, cu scorul de 3-0 (2-0), o altă echipă din Spania, Athletic Bilbao, miercuri, pe Arena Naţională din Bucureşti, în faţa a 52.347 de spectatori, dintre care peste 20.000 de spanioli. Golurile au fost marcate de Falcao ’7, ’34 şi Diego ’85.

Vizualizări: 124

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios