..

Echipe de intervenţie au început să extragă cadavre din avionul Suhoi prăbuşit în Indonezia

Echipe de intervenţie au început să extragă cadavre din avionul Suhoi prăbuşit în Indonezia

Echipe de intervenţie au anunţat sâmbătă dimineaţa că au început operaţiunile de extragere a mai multor cadavre din avionul Suhoi care s-a prăbuşit miercuri în Indonezia cu aproximativ 50 de persoane la bord, scrie mediafax.ro.

Şase saci cu rămăşiţe au fost transportaţi sâmbătă dimineaţa, după ce acestea au fost scoase din epava avionului de tip Superjet 100, pe aeroportul Halim din Jakarta, a anunţat un oficial din cadrul serviciilor de intervenţie la baza din Cijeruk, în apropiere de locul unde s-a prăbuşit avionul.

Un jurnalist AFP a constatat că un elicopter a aterizat pe aeoportul Halim şi că doi saci au fost goliţi şi plasaţi în aceeaşi ambulanţă, care urma să plece la Spitalul Kramat Jati din Jakarta, unde familiile victimelor au fost invitate să se deplaseze pentru a primi rămăşiţele rudelor lor. Alţi patru saci se aflau pe drum, potrivit salvatorilor.

În total, “au fost umpluţi 16 saci cu rămăşiţe” umane de la locul prăbuşirii, 12 vineri şi patru sâmbătă dimineaţa, a precizat Sonny Widjaja, reprezentantul militar local de la baza din Cijeruk.

“Până acum nu am găsit niciun supravieţuitor”, a adăugat el.

La morga spitalului sau pe aeroportul Halim, membri ai familiei şi prieteni ai victimelor, care aşteaptă de trei zile informaţii despre apropiaţii lor, au izbucnit în lacrimi, o femeie leşinând la vederea sacilor.

Operaţiunile de evacuare a rămăşiţelor umane urmează să se încheie în “două-trei zile”, potrivit salvatorilor, fiind îngreunate de natura terenului. Avionul s-a prăbuşit pe un versant al Muntelui Salak, un vulcan “adormit”, cu o altitudine de 2.211 metri, situat la aproximativ 80 de kilometri de Jakarta.

“Avionul s-a prăbuşit pe un versant al muntelui şi a alunecat 250 de metri, până la o altitudine de aproximativ 1.800 de metri. Versantul este foarte abrupt, la un unghi de circa 85 de grade”, a declarat vineri colonelul Anton Mukti Putranto, comandantul operaţiunilor la Cijeruk, la poalele Muntelui Salak.

Urmează să înceapă un lung efort de identificare. Avionul s-a făcut bucăţi din cauza forţei impactului, iar echipele de intervenţii evocau prezenţa la locul accidentului a numeroase rămăşiţe umane răspândite.

“Niciun corp nu a fost găsit în totalitate”, a declarat Sonny Widjaja, avertizând că numărul sacilor nu corespunde neapărat cu numărul cadavrelor.

Avionul Superjet 100 al constructorului rus de avioane Suhoi transporta între 45 şi aproximativ 50 de persoane, potrivit unor surse. Este vorba despre indonezieni, opt ruşi, un francez şi un maerican.

Avionul s-a prăbuşit miercuri după-amiaza în timpul unui zbor demonstrativ menit să ilusteze meritele acestui model nou, care reprezintă speranţele aviaţiei civile ruse.

O anchetă penală a fost deschisă la Moscova asupra unei eventuale încălcări a regulilor de securitate, iar altă anchetă a fost deschisă în Indonezia. “Treizeci şi şapte de experţi din Rusia”, potrivit ambasadei ruse, au început să sosească vineri în arhipelag pentru a-i ajuta pe anchetatori.

Vizualizări: 264

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios