Rusia vrea să introducă amenzi pentru organizatorii de proteste

Rusia vrea să introducă amenzi pentru organizatorii de proteste

Duma de Stat ar putea aproba un proiect de lege care să prevadă amenzi de 50.000 de dolari pentru organizatorii de proteste, în contextul înmulțirii demonstrațiilor împotriva autorităților de la Kremlin, informează realitatea.net.

Proiectul, care a fost trimis Dumei vineri, aparține lui Alexandr Sidiakin, membru al formațiunii de guvernământ, Rusia Unită.

“Cel mai probabil va fi supus votului în Dumă în sesiunea de primăvară din 2013”, a declarat Alexander Neverov, membru al aceluiași partid, căruia îi surâde ideea de a amenda organizatorii, în speranța că protestele se vor reduce.

“Dacă vor să transforme Marșul milioanelor (n.r.- protest organizat duminică) într-o confruntare, trebuie să fie pregătiți să plătească milioane de ruble pentru asta”, a precizat Sidiakin, adăugând că aceste proteste produc pagube în oraș, restricționează libertatea de mișcare a locuitorilor și le împiedică activitățile din timpul liber.

Propunerea lui Sidiakin survine la o lună după ce tot el a propus creșterea amenzilor pentru protestatarii turbulenți de la 2.000 de ruble (70 de dolari) la 100.000 de ruble (3.300 de dolari), precum și servicii în folosul comunității.

Vizualizări: 328

Comentează