..

Moment delicat în Germania! „Mein Kampf”, cartea scrisă de Hitler în puşcărie, va fi relansată în 2015

Moment delicat în Germania! „Mein Kampf”, cartea scrisă de Hitler în puşcărie, va fi relansată în 2015

Moment delicat în Germania! Volumul “Mein Kampf”, de Adolf Hitler, va fi publicat în Germania pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial, într-o versiune însoţită de comentarii ale istoricilor, în 2015, transmite MEDIAFAX.

Markus Söder, ministrul Finanţelor din landul Bavaria, a precizat că decizia a fost luată după mai multe runde de discuţii, în special cu echipele de jurişti, cu scopul de a “demistifica” această carte care conţine elemente autobiografice şi fundamentele ideologiei naziste, anunţă MEDIAFAX, citată de libertatea.ro. „Dorim să arătăm foarte clar cât de absurdă este această carte care a avut consecinţe catastrofale”, a subliniat ministrul german, vorbind despre acest volum care a stat la baza politicii de genocid dusă de al III-lea Reich.
Obiectivul acestei iniţiative este de a face „cât mai puţin atractivă din punct de vedere comercial” orice viitoare tipărire a cărţii. Până în 2015, landul regional Bavaria deţine drepturile asupra cărţii “Mein Kampf”, scrisă de Adolf Hitler în închisoare, în 1924, după o tentativă de puci. Volumul va intra în domeniul public la sfârşitul anului 2015, la 70 de ani de la moartea lui Adolf Hitler. Începând din 2016, va fi posibilă reproducerea cărţii fără a mai avea nevoie de acordul statului bavarez, cu excepţia cazurilor de “incitare la ură rasială”, a precizat Markus Söder.
Iniţiativa britanicului McGee a provocat mai multe reacţii, inclusiv cea a preşedintelui Consiliului central al evreilor din Germania, Dieter Graumann, care a declarat că se opune cu vehemenţă acestui proiect. „Cel mai bine ar fi să nu existe nicio publicare, dar, dacă va fi să existe una, atunci ar trebui ca ea să fie însoţită de comentarii avizate ale istoricilor”, a declarat el.
Aproximativ 10 milioane de exemplare ale volumului “Mein Kampf” au fost tipărite în limba germană până în anul 1945, potrivit istoricului Ian Kershaw.

Vizualizări: 192

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios