..

Vă vine să credeţi? Ele sunt gemene! FOTO

Sierra şi sora ei  geamănă, Sienna

Mama lor şi-a dat seama abia la şase luni că va naşte gemene, deoarece una dintre ele era invizibilă la ecografii.

Potrivit click.ro, Sienna „Sinny” Bernal, din Houston, s-a născut în decembrie 1999 şi încăpea în palma mamei sale. Doctorii i-au dat doar 10% şanse de supravieţuire, dar fata i-a uimit.

Copila a stat 108 zile la secţia de neonatologie, timp în care a făcut pneumonie şi a supravieţuit unei operaţii pe cord. Părinţii ei au aflat, atunci că Sinny este una din cele 200 de persoane care suferă de nanism primordial.

Sierra şi sora ei geamănă, Sienna, alături de mama lor

La 12 ani, Sinny are 13 kilograme şi 1, 20 metri înălţime. Ea va rămâne aşa pentru tot restul vieţii sale. Sinny are în continuare probleme severe de sănătate. De exemplu, oasele din urechile sale sunt atât de mici încât trebuie să poarte proteze auditive ca să audă.

Sora ei geamănă, Sierra, s-a dezvoltat, însă, normal, deşi s-a născut la rândul ei prematur. „De cele mai multe ori nu îmi pasă că sunt diferită, mă simt chiar specială. Sierra are grijă de mine şi facem o grămadă de lucruri împreună: cumpărături, înot şi karaoke.Poate că este puţin mai autoritară, însă îmi arată cum să flirtez cu băieţii şi îmi ia apărarea când lumea râde de mine”, a povestit Sienna, micuţa familiei Bernal.

O boală extrem de rară

Nanismul primordial este o boală genetică extrem de rară. Există cinci tipuri de nanism primordial – cele mai severe din cele 200 de forme de nanism cunoscute. În lume există 100 de persoane care suferă de această boală, dintre care 40 numai în SUA.

Vizualizări: 2129

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios