Uite care sunt aeroporturile anului 2012 !

Uite care sunt aeroporturile anului 2012 !

Site-ul worldairportawards.com a anunţat recent, în urma unui studiu întreprins de compania de cercetare Skytrax, premiile pentru cele mai bune aeroporturi din lume în anul 2012.

Astfel, bazându-se pe părerile a peste 10 milioane de pasageri, a raportului calitate-preţ, dar şi pe cifrele pasagerilor care au tranzitat peste 380 de aeroporturi din întreaga lume, compania de cercetare britanică a desemnat, pentru al doilea an la rând, Aeroportul Incheon Internaţional din Seul, Coreea de Sud, drept cel mai bun din lume, scrie libertatea.ro.

Statisticile arată faptul că 30 de milioane de pasageri trec anual prin aeroportul dispus pe trei etaje din Coreea de Sud, putând să viziteze aici chiar şi un muzeu care prezintă cultura coreeană. Pe locul doi în topul prezentat de worldairportawards.com s-a clasat Singapore Changi, juriul şi pasagerii desemnându-l şi aeroportul care dispune de cele mai bune dotări pentru petrecerea timpului liber, fiind dotat cu cinematograf sau piscină. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată tot de un aeroport din zona asiatică, cel Internaţional din Hong Kong, unul care excelează la capitolul curăţenie, dar şi în domeniul culinar, aici găsindu-se multe şi diverse restaurante.

De notat că primele trei laureate s-au regăsit în ultimii şase ani în topul clasamentului întocmit annual. Locul patru pentru anul 2012 a revenit aeroportului Amsterdam Schiphol, urmat pe cinci de Beijing Capital, şi apoi, în ordine de Aeroportul din Munchen, Aeroportul din Zurich, Aeroportul Internaţional Kuala Lumpur, cel din Vancouver şi Aeroportul Internaţional Central al Japoniei.

O mare surpriză pentru anul 2012 o reprezintă neincluderea în top 10 a Aeroportului londonez Heathrow, cel care nu lipsise din clasament în ultimii ani.