..

Nu o să îţi vină să crezi câţi ani are CEL MAI ÎN VÂRSTĂ PARAPANTIST din lume – VIDEO

Nu o să îţi vină să crezi câţi ani are CEL MAI ÎN VÂRSTĂ PARAPANTIST din lume – VIDEO

A fost stabilit un nou record mondial pentru “cel mai în vârstă parapantist din lume”. Recordul precedent era al unei persoane în vârstă de 101 ani, scrie evz.ro.

Britanica Peggy McAlpine, de 104 ani, a stabilit un nou record mondial, devenind cel mai în vârstă parapantist din lume, notează Daily Mail.

Pensionara, care în ultima vreme se deplasează exclusiv într-un căruţ cu rotile, a executat saltul cu parapanta de pe o stâncă din nordul Ciprului, înaltă de 730 de metri. În timpul zborului, ea a fost însoţită de un instructor, iar la aterizare a fost aşteptată de numeroşi membri ai familiei sale.

Recordul este pentru McAlpine al doilea în decurs de cinci ani. Ea fost determinată să se ridice din nou în înaltul cerului după ce precedentul său record a fost doborât anul trecut de o locuitoare de 101 de ani a statului american Utah.

“Am savurat fiecare secundă de zbor. A fost cu mult mai bine ca data trecută. În mod sigur aş face din nou acest lucru, mai ales dacă cineva îmi va doborî din nou recordul”, le-a declarat jurnaliştilor pensionara sportivă.

Ea s-a îndrăgostit de înălţime încă din tinereţe, când la sfârşitul anilor 1920 s-a ridicat în văzduh cu ajutorul unuia dintre primele aeroplane de pasageri.
Prima întâlnire a sa cu sporturile extreme a avut loc când avea 80 de ani: atunci nepoţii săi au convins-o să facă bungee jumping în timpul unui târg din Essex.

Vizualizări: 163

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios