..

Kievul avertizează Berlinul: Nu vrem să ne gândim că liderii germani reînvie metodele Războiului Rece

Kievul avertizează Berlinul: Nu vrem să ne gândim că liderii germani reînvie metodele Războiului Rece

Ucraina a avertizat Germania împotriva unei “boicotări politce” a Campionatului de Fotbal Euro-2012, care ar fi demnă de Războiul Rece, Berlinul intenţionând, potrivit presei germane, să protesteze faţă de tratamentul aplicat Iuliei Timoşenko în închisoare, scrie mediafax.ro.

Angela Merkel şi miniştrii Guvernului său ar putea, potrivit presei germane, să nu viziteze Ucraina pentru a asista la meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Euro-2012 organizat împreună cu Polonia de la 8 iunie la 1 iulie, în cazul în care opozanta Iulia Timoşenko nu este eliberată până atunci.

“Nu vrem să ne gândim că liderii politici germani sunt capabili să reînvie metodele Războiului Rece şi că vor încerca să facă din sport un ostatic al politicii”, a declarat Oleg Voloşin, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, potrivit agenţiei Interfax.

“Oricare ar fi divergenţele dintre politicienii germani şi alte ţări din regiunea noastră, niciunul dintre ei nici măcar nu a sugerat o boicotare a unor evenimente sportive importante”, a subliniat el.

Vizualizări: 160

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios