..

Putin: Rusia este mai bine pregătită să facă faţă crizei economice decât în 2008

Putin: Rusia este mai bine pregătită să facă faţă crizei economice decât în 2008

Rusia este în prezent mai bine pregătită să facă faţă unei crize economice decât în urmă cu trei ani, a declarat joi premierul rus Vladimir Putin, într-o intervenţie, la Moscova, în cadrul Forumului Investitorilor “Chemarea Rusiei”, relatează RIA Novosti, citată de mediafax.ro.

“Incertitudinea cu privire la perspectivele economiei mondiale şi nervozitatea investitorilor persistă, în continuare. Toate acestea se răsfrâng asupra Rusiei, iar situaţia pieţelor noastre bursiere o ilustrează”, a apreciat şeful Guvernului. “Dar pot să spun pe şleau că Rusia este mai bine pregătită să facă faţă diferitelor scenarii economice decât era în 2008″, a subliniat el.

În opinia lui Putin, Rusia are “capacităţi de rezistenţă” suficiente pentru a contracara fenomenele negative din economia mondială. Autorităţile ruse au intenţia să continue o politică macroeconomică bazată pe simţul responsabilităţii, a precizat acesta.

“Disciplina bugetară strictă, ameliorarea eficienţei cheltuielilor şi limitarea plafonului datoriei publice rămân între priorităţile noastre”, a mai subliniat Putin.

Vizualizări: 176

Comentează