..

Ian Raiburg şi Ion Suruceanu s-au împăcat!

Ian Raiburg şi Ion Suruceanu s-au împăcat!

Acum un an, Ian Raiburg ne declara că ar fi dispus să reia frumoasa prietenie pe care a avut-o cu Ion Suruceanu vreme de mai bine de 30 de ani. Zilele acestea, artiştii au făcut, în sfârşit, pace. Totul s-a întâmplat în plină stradă, unde cei doi s-au întâlnit accidental. Cel care a făcut primul pas a fost Ion Suruceanu, care şi-a luat inima în dinţi şi l-a salutat pe Ian Raiburg. Iar de aici până la o îmbrăţişare prietenească în toată regula n-a fost decât un pas.

Au fost prieteni buni mai bine de 30 de ani, dar din cauza unei neînţelegeri, colaborarea pe plan profesional şi prietenia lor frumoasă s-a spulberat. Ion Suruceanu s-a indignat atunci când legendarele sale piese, printre care „Ce seară minunată”, „Luna, luna”, scrise de Ian Raiburg, au început să fie interpretate de Fuego.
Marea împăcare a avut loc zilele acestea, în plină stradă. Iar după ce s-au îmbrăţişat şi au schimbat câteva vorbe, cei doi prieteni au recunoscut că li s-a luat o piatră de pe inimă.

„Pentru prima dată l-am văzut pe Ian aşa de ruşinat!”


„Am avut neînţelegeri, dar acum totul e bine. Ne-am împăcat, mai ales că noi doi nu am avut nimic de împărţit. În ziua împăcării fusesem la spital cu un prieten ca să-şi facă nişte investigaţii, iar la ieşire l-am văzut pe Ian împreună cu soţia sa. I-am strigat: „Privet!”, iar ei mi-au răspuns. Apoi am coborât din maşină, ne-am strâns mâinile şi ne-am îmbrăţişat. I-am propus să uităm neînţelegerile. El era cam ruşinat, prima dată l-am văzut aşa. După acea întâlnire parcă mi s-a luat o piatră de pe inimă”, ne-a declarat, extrem de fericit, Ion Suruceanu.

„În viaţă trebuie să iertăm şi să mergem înainte”


Ian Raiburg ne-a vorbit şi el, la fel de emoţionat ca şi prietenul său, despre întâlnirea pe care a avut-o cu Ion Suruceanu. „În viaţă trebuie să iertăm şi să mergem înainte. Aşa a vrut Dumnezeu, să ne întâlnim în acea zi. Este bine că am început să discutăm, era un lucru firesc care trebuia să se întâmple odată şi-odată. Cred că şi Ion a înţeles că cei şase ani în care nu ne-am vorbit sunt prea mulţi şi că această duşmănie nu mai putea continua”, ne-a declarat Ian Raiburg. Cantautorul este de părerea că aşa-zişii „prieteni” şi-au dorit să-l vadă certat cu Ion Suruceanu. „Au vrut să ne vadă certaţi şi le-a reuşit acest lucru. Acum însă totul e bine. Trebuie să trăim în pace şi armonie”, precizează Ian Raiburg.

Vor scoate un duet?

Cei doi amici nu exclud posibilitatea de a colabora din nou pe plan muzical şi poate chiar să scoată şi un duet.
Cele mai fericite de împăcarea celor doi artişti sunt soţiile lor – Nadejda Suruceanu şi Lina Raiburg, care sunt foarte bune prietene. „În lipsa noastră, ele se întâlneau, mergeau în ospeţie una la cealaltă, la fel ca şi nora mea cu nepoţeii”, ne mărturiseşte Ion Suruceanu. *
L.N.

Vizualizări: 2558

2 Comentarii

  • Nume
    7 octombrie 2011 | Permalink |

    bravo

  • euos
    7 octombrie 2011 | Permalink |

    Bravo nea Ioane,bravo domnule Raiburg. Un exemplu demn de urmat si pentru altii. Sper de azi inainte sa aveti o relatie si o colaborare frumoasa ca altadata !

Comentează