Anul Nou Chinezesc a fost sărbătorit și la Chișinău/FOTO

Anul Nou Chinezesc a fost sărbătorit și la Chișinău/FOTO Number of View: 319

Chiar dacă se află la alt capăt al lumii, distanța n-a fost un obstacol pentru a ne apropia mai mult de această țară. Astăzi este una dintre puținele zile când vorbim despre China dintr-o latură diferită de cea politică.

Dat fiind faptul că la 3 februarie China va sărbători Anul Nou, la fel cunoscut ca și „Sărbătoarea primăverii”, evenimentul nu a trecut neobservat nici la Chișinău.

Sărbătoarea a fost marcată printr-un eveniment cultural, care a avut loc într-o bibliotecă din capitală. Pentru „întâmpinarea” Anului Nou Chinezesc la Chișinău, au fost prezenți copii din mai multe licee din oraș, jurnaliști și tineri care au relatat despre vizitele lor în China, precum și ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Fang Li, împreună cu soția sa.

În programul evenimentului a fost inclus discursul ambasadorului, o expoziție de fotografii și de carte în limba chineză și un dans tradițional al țării din răsărit.

Anul Nou Chinezesc este întâmpinat în fiecare an la o dată diferită, care este determinată de calendarul chinez, la a doua Lună Nouă după solstițiul de iarnă, din acest motiv, mai este numit: „Anul Nou cu Lună Plină”.

Vedeți mai jos cum se sărbătorește Anul Nou în China.



sursa: jurnal.md

foto: mymym.com

Comentează