Ion Ion Țiriac şi Ileana Lazariuc, la spital din cauza unei intoxicaţii cu clor

Ion Ion Țiriac şi Ileana Lazariuc, la spital din cauza unei intoxicaţii cu clor

Ion Ion Ţiriac şi soţia sa, Ileana, au ajuns ieri dimineaţă la spital după ce s-au intoxicat cu clor, la un hotel din Poiana Braşov, unde îşi petreceau vacanţa de Crăciun.

Potrivit PRO TV, Ion Ion şi Ileana se aflau la sala de sport a unui hotel din Poiana Braşov, când au început să simtă mirosul de clor. Două ambulanţe au venit de urgenţă şi i-au preluat atât pe soţii Ţiriac, cât şi pe alte trei angajate ale unităţii. “Se pare că totul a început după ce o ţeavă care ducea clorul în piscină s-a spart şi a emanat gaze în aer. În urma incidentului, cinci persoane au fost duse cu ambulanţa la spital din cauza iritaţiilor la ochi, la nivelul muzoasei nazale şi la plămâni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Braşov, Ioana Chiţea.

Li s-a dat imediat oxigen

Pacienţilor li s-a administrat oxigen, iar patru dintre ei, printre care şi celebrul cuplu, nu au necesitat internare. Doar o angajată a unităţii a rămas în spital pentru investigaţii suplimentare. Se pare că şi alţi turişti s-au resimţit de pe urma clorului inhalat, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Asistenta lui Ion Ion Ţiriac ne-a declarat, ieri, că nu ştie nimic despre acest incident şi că fiul milionarului nu poate fi contactat.

Dr. Luca: Intoxicarea cu clor îi putea fi fatală

Potrivit dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii Puls din Capitală, intoxicarea cu clor îi putea fi fatală lui Ion Ion Ţiriac, despre care Libertatea a dezvăluit încă de acum doi ani că suferă de “murmur” cardiac, adică o deficienţă în funcţionarea unei valve cardiace: “Clorul în stare gazoasă irită imediat căile respiratorii superioare şi ochii. Persoana otrăvită tuşeşte şi are stări de vomă. În cazuri extreme, apare o deficienţă de oxigen în sânge care «atacă» celulele nervoase şi pe cele ale organelor principale, precum inima. De aceea, la persoanele suferinde de afecţiuni cardiace, o astfel de intoxicaţie cu gaz poate fi fatală”.

A fost la un pas de moarte cu doi ani în urmă

Ion Ion Țiriac a văzut moartea cu ochii şi în urmă cu doi ani. Tânărul om de afaceri a fost în avionul care transporta pasageri către Oradea, unde urma să aibă loc celebra vânătoare de la Balc, şi care a lovit pământul cu putere după ce a rămas fără trenul de aterizare. Botul aeronavei s-a rupt, însă atât Ion Ion, cât şi ceilalţi pasageri, printre care se numărau mulţi milionari, au scăpat doar cu o sperietură.

vizualizări: 444

Comentează